Header Ads

Header ADS

ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΜΠΩΤΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (Φωτο-video)

Εντυπωσιακό το φαινόμενο στα Κύθηρα όπως και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας !


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άμπωτη είναι το αντίθετο της πλημμυρίδας και το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

Λόγος της «εμφάνισης» είναι η διακύμανση της βαρομετρικής πίεσης, η οποία είναι πολύ αυξημένη πάνω από τη χώρα.

«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» 

Το σύνηθες φαινόμενο της θάλασσας που λανθασμένα πιστεύεται οτι φέρνει μεγάλο σεισμό

Το φαινόμενο αυτό είναι ορατό σε πολλές παραλίες της  Χώρας

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο evima, ήταν κατηγορηματικός και δήλωσε ότι το φαινόμενο της άμπωτης δεν σχετίζεται με σεισμό, είναι ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται μία με δύο φορές τον χρόνο ανάλογα με το φεγγάρι, την πανσέληνο και την έκλειψη του ήλιου, κυρίως όμως με την πανσέληνο.
Επομένως ναι μεν μπορεί να υπάρχει η «αντίληψη» ότι η άμπωτη «δείχνει» μελλοντικό σεισμό, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά.dikaiologitika.gr
______________________________________________

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ADELIN FM από την Αγία Πελαγία,το Καλαμίτσι και την λίμνη της Κακής Λαγκάδας όπου η στάθμη του νερού έχει κατέβει έως και μισό μέτρο.























Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.