Header Ads

Header ADS

παπα-Παύλος Καλλίκας:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΣΤΗΡΙΞΗΣ»



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΣΤΗΡΙΞΗΣ»

Μέσα από αυτές τις γραμμές θα ήθελα οφειλετικώς να ευχαριστήσω όλους τους ευγνώμονες Κυθήριους, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της Στήριξης των Υγειονομικών που διώχθηκαν. Ένα έργο που παύει με την άρση της αναστολής των Υγειονομικών αυτών.

Επί εννέα μήνες, αδελφοί Κυθήριοι, ανελλιπώς στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Με την ουσιαστική, διακριτική και αθόρυβη αντίδρασή τους, ενίσχυσαν δυναμικά τους αδίκως τιμωρημένους Υγειονομικούς. Τους Υγειονομικούς που άντεξαν:

· την παράλογη αποπομπή τους από τον χώρο της προσφοράς και της εργασίας τους,

· την αγνωμοσύνη, την περιφρόνηση αλλά και τον έλεγχο κάποιων, πολλαπλά ευεργετημένων από αυτούς ατόμων και

· την οικονομική εξαθλίωση, πέραν του χρόνου, με την παντελή στέρηση του μισθού τους.

Δυστυχώς για την ανθρώπινη (θέλουμε να πιστεύουμε) κοινωνία μας, πάντα θα υπάρχουν ανελεύθερα και άβουλα άτομα. Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι λίγα τέτοια άτομα, που λατρεύουν εμμονικά το άδικο, το παράλογο, το χρήμα, το κόμμα, το συμφέρον και τις φοβίες τους, αρκούν για να καταδυναστεύουν τους πολλούς. Αυτά θα είναι πάντα άτομα - φερέφωνα, και πάντα (ή έστω μέχρι να ξυπνήσουν) θα ακολουθούν και θα αποτελούν τον συρφετό.

Ευτυχώς όμως, διότι στον αντίποδα πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν το δίκαιο, την λογική, την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υγιή - σταθερή αντίδραση και αντίσταση. Τέτοιοι έδειξαν πως είναι και:

· οι υγειονομικοί, που σθεναρά αντιτάχθηκαν στο μέτρο της υποχρεωτικής παροχής στο σώμα τους ενός αμφιβόλου, ατυχούς και επιβλαβούς φαρμακευτικού παρασκευάσματος.

· οι άνθρωποι των Κυθήρων οι οποίοι δεν τα βόλεψαν μέσα τους, αλλά αθόρυβα συντάχθηκαν στον αγώνα μας.

Με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για τον συντονισμό της «Στήριξης»,

παπα-Παύλος Καλλίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.