Header Ads

Header ADS

Κόψιμο της επτανησιακής “κουλούρας”.



Με καντάδες, τοπικά εδέσματα και έθιμα υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τα προεδρεία των Συλλόγων Επτανησίων στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων για το κόψιμο της επτανησιακής “κουλούρας”.

“Μοιραζόμαστε πολλά έθιμα, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι και τα ιδιαίτερα του κάθε νησιού μας”, είπε η Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για την αποδοχή της πρόσκλησης στο σπίτι της και τη μεγάλη συμμετοχή τους τονίζοντας τη σημασία που έχει για την ίδια η ανθρώπινη επικοινωνία και η ανταλλαγή ευχών με τους συμπατριώτες της.

“Είστε η προέκταση των νησιών μας στην πρωτεύουσα, γνωρίζω ότι μας παρακολουθείτε και περιμένετε πολλά από εμάς. Είμαστε μια μεγάλη ενότητα, ανθρώπινη, φυσική με ιστορία και ρίζες. Έχουμε κοινά πολιτιστικά στοιχεία που μας ενώνουν, όπως τα έθιμά μας. Το κοινό μας μέλλον είναι ο συνδετικός μας κρίκος με το χθες και το σήμερα”, πρόσθεσε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Ένα επτανησιακό σχήμα με μαέστρο τον ζακυνθινό Παναγιώτη Κάνδυλα, έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Διονυσίου, ενώ το κόψιμο της κουλούρας έκαναν οι οικοδεσπότες Απόστολος και Ρόδη Κράτσα με όλους τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν το “Η Γέννησή σου Χριστέ”.
Οι καντάδες που ακολούθησαν έδωσαν κέφι στη βραδιά, συγκίνησαν και ανέδειξαν τις μελωδικές επιδόσεις των προσκεκλημένων και το κρασί από τα νησιά
Το “εύρημα” της κουλούρας έπεσε στον Καθηγητή κ. Λεοντσίνη εκ Κυθήρων! “Στην επόμενη θητεία να φέρεις και τα Κύθηρα στην Περιφέρειά μας”, προέτρεψαν κάποιοι προσκεκλημένοι την Περιφερειάρχη.
Δεν έλειψαν, επίσης, οι ερωτήσεις, όπως και οι προτάσεις των Επτανησίων της Αττικής για την εξέλιξη των νησιών, τις τουριστικές προοπτικές και την ανάπτυξη τους.

imerazante.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.