Header Ads

Header ADS

Αντικύθηρα: Το ψάρι που έπιασε έφτανε το ένα μέτρο – Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το ψάρι ήταν εντυπωσιακό σε μέγεθος και ο τυχερός ψαράς δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. Πρόκειται για ένα βλάχο που χτυπήθηκε στα Αντικύθηρα

Ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έχουν πιάσει χτύπησαν στα ανοιχτά των Αντικυθήρων δύο Χανιώτες ερασιτέχνες ψαράδες. Πριν από λίγες ημέρες, ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά των Αντικυθήρων “χτύπησαν” ένα βλάχο, κοντά 1 μέτρο.

Όπως ανέφεραν στο zarpanews.gr το ψάρι αλιεύθηκε ανοιχτά τών Αντικυθήρων σε βάθος 450 μέτρων, με την τεχνική της βαθιάς καθετής. Το ψάρι βλάχος θεωρείται πρωτοξάδελφος του ροφού, της σφυρίδας και της στήρας αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια των σερανιδών.

Το μήκος του φθάνει το 1,5 μέτρο και το βάρος του τα 120 κιλά (στις ελληνικές θάλασσες φθάνει τα 80 κιλά).Το χρώμα του είναι καφέ ομοιόμορφο ή γκριζωπό με σκόρπιες βούλες κιτρινωπές που στα μικρότερης ηλικίας είναι πυκνότερες. Γενικά το σώμα του χαρακτηρίζεται χονδρό, με το κεφάλι να αποτελεί το 1/3 του μήκους του. Τα μάτια του είναι κοντά στη κορυφή του κεφαλιού και το στόμα του με το κάτω σαγόνι να προεξέχει.

σκληρές ακτίνες άνισες ενώ η ουρά του σχεδόν στρογγυλεύει.

 

Τα χείλη του είναι παχειά και φέρει δόντια κοφτερά σε διπλή σειρά. Τα βραχιακά επικαλύμματά του φθάνουν πολύ πίσω από τα μάτια του. Τα λέπια του είναι πάμπολα σε σχήμα κτενοειδές. Το ραχιαίο πτερύγιο είναι μακρύ με σκληρές αγκαθωτές ακτίνες που καταλήγουν πίσω σε στρογγυλεμένες μαλακές. Το εδρικό πτερύγιο φέρει δύο σκληρές ακτίνες άνισες ενώ η ουρά του σχεδόν στρογγυλεύει.

newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.