Header Ads

Header ADS

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ:Με αφορμή την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του τμήματος του δρόμου προς Βελανίδια


Με αφορμή την ολοκλήρωση της  ασφαλτόστρωσης  του τμήματος του δρόμου  προς Βελανίδια  Λακωνίας από τη διασταύρωση  Αγίου  Νικολάου  μέχρι τη θέση  Βαβύλα ,θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Τα μεγάλα έργα  που έχουν γίνει στα Βελανίδια διαχρονικά ,  και για τα οποία πετύχαμε ως τοπική κοινωνία  την πραγματοποίηση τους,  έγιναν  είτε με πιστώσεις από  προγράμματα όπως το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας το 2010 για το αλιευτικό  καταφύγιο,  είτε η  νέα ασφαλτόστρωση με πίστωση του 2017 από τη Περιφέρεια ,έργο που υλοποιείται από πέρυσι  μέχρι και τώρα. Μάλιστα   τη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου  με ενημέρωσε  για τις νέες εργασίες που θα γίνονταν αυτές τις μέρες  ο αντιπεριφερειάρχης κ.Θεόδωρος Βερούτης .

Θυμίζω επίσης  για  την ιστορία  ότι και η αρχική χρηματοδότηση  το 1995 για την ασφαλτόστρωση  του δρόμου  ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από τη Κοινότητα Βελανιδίων  πριν αλλά κυρίως   μετά τις κοινοτικές  εκλογές του 1994 .

Ο επόμενος στόχος που παραμένει ισχυρός είναι η ασφαλτόστρωση  και του υπολοίπου  τμήματος 

 μέχρι τα  Βελανίδια .Η άσφαλτος είχε πέσει το 1995-96.  Οπότε 26 χρόνια  μετά χρειάζεται  νέα ασφαλτόστρωση για λόγους  ασφάλειας  του οδικού δικτύου.Το ζήτημα αυτό το  έχω θέσει  εγκαίρως στη  περιφερειακή αρχή. 

Ο Δήμος  Μονεμβασίας οφείλει να στηρίξει έμπρακτα αυτή τη διεκδίκηση  μας,  εκτός των άλλων δημοτικών έργων που  έπρεπε ήδη να έχει υλοποιήσει, όπως την ασφαλτόστρωση  του περιφερειακού δρόμου, των αγροτικών δρόμων κλπ. Έργα για τα οποία και  το Τοπικό Συμβούλιο Βελανιδίων αγωνίζεται  για την υλοποίηση  τους.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.