Header Ads

Header ADS

Θεοδούλη Σπυριδάκου:Αβέβαιο το μέλλον για τις Φιλαρμονικές τού Δήμου μας.

Αβέβαιο το μέλλον για τις Φιλαρμονικές τού Δήμου μας.

Παρακάτω δημοσιεύω την επιστολή που αρμοδίως απέστειλα με αφορμή τη χειροπιαστή πλέον αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον μέλλον των Φιλαρμονικών στον Δήμο μας.
-----------------------------------------------------------------------
Προς
1. Tον δήμαρχο Μονεμβασίας Λακωνίας
2. Tην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασίας
-----------------------------------------------------------------------
Σε πρόσφατη δημοσίευσή της, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας, μεταξύ άλλων, εγκαλούσε απαξάπαντα τα μέλη της αντιπολίτευσης ότι δήθεν ενδιαφέρονται λιγότερο απ’ ότι η ίδια για τις Φιλαρμονικές του Δήμου.
Στην πράξη όμως, φαίνεται ότι αυτό αποτελούσε άλλο ένα προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα όπως συνηθίζετε ως δημοτική αρχή, αφού εξετάζοντας το περιεχόμενο του 3ου Θέματος του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου περί Έγκρισης Τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Μονεμβασίας, διαπίστωσα ότι έχετε απωλέσει κάθε μέριμνα για την τύχη των Φιλαρμονικών του Δήμου και έμμεσα τις καταργείτε.
Όπως ήδη γνωρίζετε, στον Δήμο μας υφίστανται τέσσερις (4) Φιλαρμονικές (Βοιών, Μολάων, Μονεμβασίας και Παπαδιανίκων), οι οποίες κληροδοτήθηκαν στον νέο Καλλικρατικό Δήμο από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Στις εν λόγω Φιλαρμονικές απασχολούνται τρεις (3) Μαέστροι σε Μόνιμες Προσωποπαγείς Θέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι κατόπιν συνταξιοδότησης των Μαέστρων, οι Φιλαρμονικές θα μείνουν «ακέφαλες» αφού για τέτοιου είδους θέσεις δεν προβλέπεται η αυτοδίκαιη κάλυψή τους. Ήδη δύο (2) εκ των τριών (3) Μαέστρων πλησιάζουν προς τη συνταξιοδότηση.
Στις 5 Οκτωβρίου 2022 ο δήμαρχος προήδρευσε της «κλειστής» τακτικής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας, με παρόντες όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου και με θέμα την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Μονεμβασίας, απόφαση την οποία καλούμαστε σήμερα να επικυρώσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο περιεχόμενο αυτής της απόφασης, ουδεμία αναφορά γίνεται στην πλήρωση των θέσεων εργασίας των τριών Μαέστρων!
Παρόλο που κατανοώ την αγωνία σας για την επόμενες Δημοτικές Εκλογές ως απερχόμενη δημοτική αρχή, ώστε να θεωρείτε προτεραιότητα μετά από 10 και πλέον χρόνια διοίκησης την τροποποίηση του ΟΕΥ με πρόσχημα το όψιμο ενδιαφέρον σας για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου, με εισήγηση μεταξύ άλλων, τη σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διοικητικής Βοήθειας με πιθανό Προϊστάμενο Ειδικότητας ΠΕ Φυσικής Αγωγής (!!), σας καλώ έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και άμεσα να προχωρήσετε στις παρακάτω ωφέλιμες για τον Δήμο ενέργειες:
- Να αποσύρετε το 3ο Θέμα της σημερινής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Να ακυρώσετε την πρόσφατη ελλιπή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας τής οποίας προεδρεύει ο δήμαρχος.
- Να καλέσετε την προαναφερόμενη Επιτροπή σε νέα συνεδρίαση με επικαιροποιημένο το περιεχόμενο της απόφασης, προσθέτοντας τουλάχιστον τρεις (3) ΜΟΝΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ Θέσεις Μουσικών της ίδιας βαθμίδας και ενδεχομένως να προβλέψετε και επιπλέον θέσεις κατόπιν συνεννόησης με τους εν ενεργεία Μαέστρους, οι οποίοι έχουν επίγνωση των απαιτήσεων της περιοχής τους.
Οι παραπάνω προτάσεις ΔΕΝ επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Μονεμβασίας.
Ως δημοτική αρχή, είστε υποχρεωμένοι να προστατέψετε τις συγκεκριμένες Δομές του Δήμου, για τις οποίες κόπτεστε και «θρηνείτε» μόνο προεκλογικά και χωρίς ουσία.

Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Μέλος ΔΣ Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.