Header Ads

Header ADS

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ:ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



 Όλα τα νεότερα για τους μετανάστες στο Καψάλι:

H Σελίδα μας επικοινώνησε πριν από λίγο με τους Εθελοντές που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστών-προσφύγων οι οποίοι είναι στο λιμάνι του Καψαλίου από χθες Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι εθελοντές,οι συνολικά  (47) μετανάστες, 11 οικογένειες των 47 ατόμων,μεταξύ των οποίων 13 παιδάκια και 2 νεογέννητα βρέφη, θα παραμείνουν και απόψε Δευτέρα 3 Οκτωβρίου για δεύτερο εικοσιτετράωρο στο μόλο του Καψαλίου μέχρι να τελειώσει από το Λιμενικό Σώμα το στάδιο της προανάκρισης  και εν συνεχεία να αναχωρήσουν από το νησί.

Φωτο Γιώργος Σάμιος

Από την πλευρά των εθελοντών που είναι πάνω από 30 άτομα και προσφέρουν ακούραστοι, υπάρχει άριστος συντονισμός και δίνονται στους μετανάστες όλα τα απαραίτητα.



Πολύ μεγάλη και συγκινητική είναι η συνεισφορά των καταστηματαρχών σε ήδη πρώτης ανάγκης από χθες.

Όμως χρειάζονται και άλλα,όπως  ξηρά τρόφιμα, μπισκότα,φρυγανιές,χυμοί,γάλατα.

Επίσης υπάρχουν ανάγκες σε είδη ρουχισμού και εσωρούχων αντρικών,γυναικείων και παιδικών όπως και σε κουβέρτες.

Ας δείξουμε για άλλη μια φορά οι Κυθήριοι, πολίτες και καταστηματάρχες  την Ανθρωπιά μας !


Να δούμε λίγο το ιστορικό.

Ο κύριος Γιώργος Σάμιος κάτοικος Καψαλίου είναι ο άνθρωπος που είδε το ιστιοφόρο σκάφος κοντά στα βράχια και ειδοποίησε τις αρχές όπως μας είπε.

¨Κοιμάμαι λίγες ώρες τα βράδια ξενυχτάω έχω και τηλεσκόπιο και κοιτάζω τα αστέρια,έχω ειδοποιήσει και για άλλα σκάφη που κινδύνευαν στο παρελθόν¨...μας είπε το ¨μάτι του νοτίου τμήματος¨όπως τον λέμε και τον ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του.

Όπως σας γράψαμε και στα προηγούμενα ρεπορτάζ το ιστιοφόρο σκάφος με τους πρόσφυγες  μετανάστες βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες τα ξημερώματα της Κυριακής δύο Οκτωβρίου στο σημείο ¨Διακοπή¨του ακρωτηρίου ¨Τράχηλας¨Καψαλίου.

Στο σημείο πήγε σκάφος του Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ καθώς και ένα αλιευτικό σκάφος τα οποία ρυμούλκησαν το ιστιοφόρο με τους μετανάστες κοντά στην παραλία Σπαραγαρίο σε απάνεμο σημείο.

Τέσσερα άτομα μετανάστες από το ιστιοφόρο είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα στην ακτή με φουσκωτή βάρκα.

Από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση παίρνουν μέρος Λιμενικοί και Αστυνομικοί.

Στην αυριανή πρωινή εκπομπή του Σταθμού μας ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨ http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565 μετά της 10:00 θα συνομιλήσουμε με τους εθελοντές που βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες από τα πρώτα λεπτά για όλα τα νεότερα.

--------------------------------------------------------------

ADELIN 107,3 FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

--------------------------------------------------------------





4 σχόλια:

  1. Και ο δημος κυριε;;; Που ειναι;;;;;Οεοοοο!!!! Που ελεγε κάποτε ενα δεξιο σποτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέχει να βρει καταλύματα, προσφέρεις το σπίτι σου;...

      Διαγραφή
    2. Τι να το κανουν; δεν είναι Σκοπιανοί!

      Διαγραφή
  2. Φρόντισε το Λιμενικό να πιάσει τουλάχιστον τους διακινητές, ή έπεσαν όλοι πάνω να ταίσουν τους κακόμοιρους λαθρομετανάστες και τις λεχώνες με τα νεογέννητα που έθεσαν σε τέτοιους κινδύνους τα μωρά τους στη θάλασσα για να φύγουν από τις χώρες τους που δεν έχουν πόλεμο;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.