Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ(φωτογραφίες-video)


ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΑΕΡΕΙΑ ΜΕΣΑ 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ 

Π/Σ

¨45 πυροσβέστες με τρείς (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 10 οχήματα, καθώς και 12 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.¨

¨Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα ενώ στην πυρκαγιά παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.¨


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

06/09/2022

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρείς (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 12 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς με Ε/Γ - Ο/Γ  από το λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας, 30 πυροσβέστες με μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, από τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας και των Κυθήρων.


ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.


Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Κώστας Κατσαφάδος για άλλη μια φορά έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τα Κύθηρα.


Από τα πρώτα λεπτά που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Τρίτης 06 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ήταν σε συνεχή επαφή με τον Υφυπουργό κύριο Κώστα Κατσαφάδο και από κοινού ενημέρωναν τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κύριο Αλέξιο Ράπανο, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης&Πολιτικής Προστασίας κύριο Χρήστο Στυλιανίδη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γιώργο Πατούλη,καθώς και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνει ότι το καλύτερο δυνατόν.


ΟΛΟΣ Ο ΜΙΧΑΝΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ


Την τρίτη 06 Σεπτεμβρίου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά τα Κύθηρα ήταν στο (3) (κατηγορία κινδύνου υψηλή) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, και ο Δήμος Κυθήρων ήταν ήδη σε επιφυλακή.

   

Η αντίδραση του Μηχανισμού του Δήμου υπήρξε  ακαριαία !


Ο Δήμαρχος Κυθήρων κος Χαρχαλάκης,οι Αντιδήμαρχοι, και  ο  κος Γιάννης Κατσανεβάκης που εκτός από Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας φέρει και την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά στα πύρινα μέτωπα.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες με τα νέα (ΜΑΠ) χορηγία του Δήμου Κυθήρων μαζί με τους Πυροσβέστες και τους πολίτες από ολόκληρο το νησί έδωσαν τιτάνια μάχη ώστε να μην κινδυνέψουν οι γύρο οικισμοί που απειλούνταν από την πύρινη λαίλαπα.

Σημαντική ήταν και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας !

Υδροφόρες,τρακτέρ με βυτία  και Μηχανήματα έργου συνέδραμαν τα μέγιστα από τα πρώτα λεπτά.

---------------------------------

Αίθουσα Σύνταξης

-----------------------------------
















































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.