Header Ads

Header ADS

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, δάσκαλοι και καθηγητές,
Η νέα σχολική χρονιά 2022-2023 που ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, αποτελεί μια καινούργια περίοδο στη ζωή της σχολικής κοινότητας και μια ακόμα ευκαιρία για μάθηση και γνώση. Συνήθως το σχολικό περιβάλλον προκαλεί δυσθυμία στους μαθητές, κυρίως μετά από την ανάπαυλα και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Ωστόσο, το σχολείο αποτελεί - μαζί με την οικογένεια - το σημαντικότερο κοινωνικό κύτταρο, μέσα στο οποίο διαμορφώνεται και αναπτύσσεται η ανθρώπινη προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας που διαπλάθουμε ως άνθρωποι, οφείλεται εν πολλοίς στο σχολείο, στους δασκάλους μας, στη μαθησιακή διαδικασία. Είναι μια περίοδος της ζωής μας μοναδική και αναντικατάστατη, που όσοι την έχουμε αφήσει πίσω μας, τη νοσταλγούμε με πολύ αγάπη και συγκίνηση.
Ειδικά φέτος, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε σημαντικά έργα αναβάθμισης στα σχολεία μας, με έμφαση στο Γυμνάσιο, Λύκειο και το Δ.Σ. της Χώρας. Ενώ, με εγκεκριμένη πίστωση 1.300.000€ από την Περιφέρεια Αττικής, θα δημοπρατήσουμε σύντομα ένα μεγάλο και εκτεταμένο έργο ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού όλων των ενεργών σχολικών μας μονάδων. Τα χρήματα που δίνονται για τα σχολεία και την παιδεία μας, όσα και να είναι, δεν πάνε ποτέ χαμένα! Αποτελούν επένδυση στα παιδιά μας, στο μέλλον της κοινωνίας μας!
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, στους δασκάλους, στους γονείς, στη σχολική κοινότητα. Να είναι μια χρονιά γνώσης, κριτικής σκέψης, όξυνσης του μυαλού και αναστοχασμού.
Ευστράτιος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων/Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.