Header Ads

Header ADS

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΛΙΘΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα νεότερα από την σημερινή πυρκαγιά στην θέση ¨Κορδελίδες¨περιοχή Ορθολίθου βόρεια των Κυθήρων.

Μεγάλη υπήρξε η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου  στο νησί μας.

Αυτή την ώρα και όλη την διάρκεια της νύχτας περιμετρικά της πυρκαγιάς θα παραμείνουν προς φύλαξη ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες του Π.Κ Κυθήρων, ένα πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και 2 πυροσβεστικά οχήματα από την Πελοπόννησο που έφτασαν στο νησί μας το απόγευμα από το Γύθειο.

Στο σημείο της Πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Λακωνίας (ΔΙΠΥΝ) Πύραρχος κ.Αλέξανδρος Μαυραγάνης ο οποίος έχει και τον γενικό συντονισμό.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης έλαβαν μέρος και εναέρια μέσα δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος CL 415.

Ο μηχανισμός του Δήμου Κυθήρων κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή με 2 υδροφόρες και ότι άλλο χρειάστηκε,με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους Αντιδημάρχους κ.κ.Γιάννη Κατσανεβάκη και Χαράλαμπο Σουγιαννη στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας σήμερα στα Κύθηρα είχαμε μέση επικινδυνότητα (2)



Να σημειώσουμε ότι σήμερα στα Κύθηρα η πυροσβεστική κλήθηκε σε άλλα δύο συμβάντα τα ξημερώματα όπως σας γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ βλέπε εδώ:

ΚΥΘΗΡΑ:ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΤΡΕΞΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

https://adellinfm.blogspot.com/2022/08/24.html 


------------------------------------------------------

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

-----------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.