Header Ads

Header ADS

ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟΛΑΤΡΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΑΜΗ


Με βαθιά θλίψη η Βατικιώτικη οικογένεια αποχαιρετάει τον Παύλο Χαραμή

Γράφει ο

Stathakis Panagiotis


Τα Βάτικα είναι από σήμερα φτωχότερα γιατί λίγο πριν έφυγε από κοντά μας ο πατριάρχης στα κοινοτικά και Δημοτικά συμβούλια του τόπου μας , που διατέλεσε είκοσι οκτώ ολόκληρα χρόνια αιρετός πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου ή Δημοτικός Σύμβουλος ή Αντιδήμαρχος σε ηλικία εβδομήντα έξη ετών και ήταν ενεργός πολίτης με άποψη για τα κοινά ως την τελευταία στιγμή της ζωής του .

Πάντα με θετική σκέψη ο πατριδολάτρης Παύλος Χαραμής με απεριόριστη αγάπη για τα Βάτικα , και τους ανήμπορους και μη προνομιούχους συμπατριώτες μας . Βοήθησε με τις ενέργειες του μέσα από τα δημόσια αξιώματα που απέκτησε , πάντα με αιρετές διαδικασίες από το Λαό , τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας και όλους τους λαϊκούς πολιτιστικούς Συλλόγους , και υπερασπίστηκε με συνέπεια , μέχρι το τέλος της ζωής του σήμερα , τα δίκαια λαϊκά συμφέροντα .

Έφυγε από κοντά μας ο άνθρωπος που εργάστηκε εδώ επί πολλές δεκαετίες με ήθος και αρχές στηρίζοντας όχι μόνο την κοινωνία των πολιτών αλλά και ολόκληρο το φάσμα των ανθρώπινων αναγκών , και συζητούσε πλατιά με κάθε ένα συμπατριώτη μας και εξηγούσε το ποιο ήταν το σωστό στις αποφάσεις της Δημαρχιακής εξουσίας , στην απομακρυσμένη από το κέντρο περιοχή μας .
Σημαντική ήταν και η επαγγελματική του προσφορά στην ηλεκτρονική εξέλιξη της περιοχής μας ανοίγοντας επαγγελματικούς δρόμους και έτοιμες επιχειρήσεις σε νέα παιδιά.
Το όνομα του ταυτίστηκε πολλές δεκαετίες με το ήθος και την ακεραιότητα που ο ίδιος αναζητούσε ακούραστα στις σχέσεις της ζωής με τους συμπατριώτες του που συναναστράφηκε και επαγγελματικά αλλά και στο δύσκολο κομμάτι της δημόσιας προσφοράς του μέσα από τα αξιώματα του κοινοτικού και Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Βοιών που του ανατέθηκαν πολλές φορές , επτά (7) τετράχρονες θητείες κατά καιρούς , και είχε καθημερινή αναφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα , στην μετροέπεια που τον διέκρινε , σε όλο το διάστημα της δημόσιας ζωής του .

Από τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας είναι η έναρξη και το τέλος της αλλά ο αιφνίδιος θάνατος του δικού μας ανθρώπου ή και του φίλου μας που τη μια στιγμή είναι καλά και πίνεις καφέ μαζί του και ανταλλάσεις πληροφορίες στο καφενείο του Σκουντρή και την επόμενη με μια διαδικασία απρόσμενη φεύγει για πάντα από κοντά μας ξαφνικά είναι το πιο δύσκολο πένθος στις μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας , γιατί είναι εντελώς απρόσμενος και απρόβλεπτος και τραγικός αυτός ο αποχωρισμός , αναρωτιόνται όλοι οι συμπατριώτες του και προβληματίζονται για το τι μπορεί να συμβεί στον καθένα μας από την μια στιγμή στην άλλη .

Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στην τραγική πραγματικότητα να αποχαιρετάμε για πάντα ένα δικό μας άνθρωπο , τον Παύλο Χαραμή , που έχασε τη μάχη που έδωσε πολλές Εβδομάδες στο Νοσοκομείο .
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του , την γυναίκα του και τα παιδιά του , σε όλους τους Χαραμαίους της Νεάπολης και σε όλα τα Βάτικα .

Στις δύο φωτογραφίες διακρίνεται ο Παύλος Χαραμής μαζί με τον τελευταίο Δήμαρχο του πρώην Δήμου Βοιών Γιάννη Κουσούλη και πολλές δεκάδες ακόμη Βατικιωτών έξω από το Υπουργείο εσωτερικών στην τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για να μην καταργηθεί ο Δήμος Βοιών






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.