Header Ads

Header ADS

Μνήμες προσφοράς δεκαετιών στα Βελανίδια από πολλούς Βελανιδιώτες διαχρονικά!!!



Μνήμες προσφοράς δεκαετιών στα Βελανίδια από πολλούς Βελανιδιώτες διαχρονικά!!!

Μανώλης Αντωνάκος


Είχα τη χαρά και τη τιμή ως Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βελανιδιωτών Η Μυρτιδιώτισσα με Πρόεδρο τον αείμνηστο Γιώργο Καραντζή το 1985 ,να κατοχυρώσουμε τον τίτλο της εφημερίδας Βελανιδιώτικα Νέα στη Γενική Γραμματεία Τύπου. Έτσι τα Βελανιδιώτικα Νέα περιλήφθηκαν στο κατάλογο των εφημερίδων επαρχιακού τύπου.Η κατοχύρωση αυτή δεν επέτρεπε σε κανέναν άλλο φορέα σε ολόκληρη τη χώρα να εκδώσει έντυπο με τον ίδιο τίτλο. Ιδιοκτήτης ο Σύνδεσμος Βελανιδιωτών η Μυρτιδιώτισσα!!!
Η εφημερίδα ξεκίνησε με το πολύγραφο το 1981επί αείμνηστου Προέδρου Κυριάκου Καραντζή , μετά πήγε τυπογραφείο σε επαγγελματικό πολύγραφο όπως το φύλλο που παρουσιάζεται, στη συνέχεια την κάναμε δίχρωμη έκδοση και αργότερα τετράχρωμη!!!
Ηταν η φωνή των Βελανιδιωτών που προώθησε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις για τη πρόοδο των Βελανιδίων!!!
Αυτή η πολύτιμη κληρονομιά πρέπει να διαφυλαχθεί και να εκτεθεί στο λαογραφικό μουσείο του χωριού. Για το σκοπό αυτό έχω έρθει σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων Ειρήνη Κατερίνη- Κωστάκου η οποία επιμελείται και φροντίζει το λαογραφικό μουσείο Βελανιδίων, να της παραδώσω το προσωπικό μου αρχείο με τα φύλλα των Βελανιδιώτικων Νέων από διάφορα έτη!!!
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι την ιστορία και τους αγώνες για να πάει ο τόπος μας μπροστά!!!
Γιατί η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων ήρθε με πολλούς αγώνες και προσπάθειες. Αναρωτιέμαι αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά αν σήμερα θα είχαμε δρόμο, νερό, τηλέφωνα, λιμάνι! κλπ κλπ
Προτρέπω τα νέα παιδιά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το αύριο !!!
Γιατί το μέλλον δεν θαρθει από μόνο του αν δεν παρουμε μέρος και μεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.