Header Ads

Header ADS

ΝΕΑΠΟΛΗ:Λιτή Αφθονία... ένας τίτλος ντοκιμαντέρ που θα τον κατανοήσει ο καθένας μόνο όταν το δει.

Φωτογραφίες Dimitrios Delacovias

Λιτή Αφθονία... ένας τίτλος ντοκιμαντέρ που θα τον κατανοήσει ο καθένας μόνο όταν το δει.

Γράφει η κα Δέσποινα Βαγγελόγλου

Το Σάββατο 29 Αυγούστου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Φραντζέσκας Ρωμάνου και του Γιώργου Σαβόγλου, στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Limira mare.
Πρωταγωνιστής ένας συμπολίτης μας ο οποίος ήταν παρών στην πρώτη αυτή προβολή .
Δεν θα μπορούσα να γράψω πολλά λόγια για το τεχνικό κομμάτι διότι δεν έχω γνώσεις, όμως έγινε ευρέως αντιληπτό πόσο προσεκτικά και αληθινά, χωρίς ωραιοποιησεις και στημένες σκηνές, έγιναν τα γυρίσματα και ξαφνικά γίναμε παρατηρητές της ζωής ενός ανθρώπου που ο τρόπος και η καθημερινότητα του, κάνει τον καθένα ξεχωριστά, όχι να κρίνει την επιλογή ενός ανθρώπου να ζει ελεύθερα όπως ο ίδιος βιώνει την αίσθηση της ελευθερίας αλλά και τον μόχθο της επιβίωσης, και σε κάθε κίνηση, βλέμμα, προσπάθεια, επιτυχία, αποτυχία, γέλιο ικανοποίηση ή μελαγχολία που τόσο ζωντανά η κάμερα κατέγραψε στο βλέμμα του κυρ Βαγγέλη, άφησε στον θεατή μια αίσθηση θαυμασμού παράλληλα και μια αίσθηση που έκανε τον καθένα να αναρωτηθεί, τελικά πως είναι να ζεις ελεύθερος πως είναι να γίνεσαι ένα με την θάλασσα με την γη και πάντα να νιώθεις ευγνώμων για ότι σου δίνει και για ότι σου παίρνει και πιο το τίμημα.
Όπως και να είναι,τα μηνύματα της ταινίας πολλά.
Συγχαρητήρια
σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στην κυρία Φραντζέσκα Ρωμάνου για την ιδέα για την προσπάθεια και για την τόσο αξιοπρεπή προσέγγιση στη ζωή ενός ανθρώπου.
Να σημειωθεί ότι χθες ήταν η πρώτη προβολή τιμητικά στον τόπο μας και στη συνέχεια θα προβληθεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στα Χανιά.
Επίσης το έχει συμπεριλάβει η ΕΡΤ στο πρόγραμμα της και εν καιρώ θα προβληθεί και στην τηλεόραση εδώ και στο εξωτερικό.
Ευχόμαστε
καλή επιτυχία
και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, για αυτήν την σελίδα πολιτισμού που προστέθηκε στο διαχρονικό βιβλίο πνοή πολιτισμού των Βατικων.
Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτούς ορίζοντες,ας τους ακολουθήσουμε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.