Header Ads

Header ADS

ΝΕΑΠΟΛΗ:AΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΟΙ (36) ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Φωτο efsyn.gr

Αναχώρησαν σήμερα το απόγευμα Σάββατο από την Νεάπολη οι (36)παράτυποι μετανάστες που φιλοξενούνταν προσωρινά στους χώρους του παλιού Γυμνασίου, μετά τον εντοπισμό και την διάσωση τους από σκάφος του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ νωρίτερα χθες Παρασκευή 26 Αυγούστου νοτιοδυτικά της Νεάπολης σε διεθνή ύδατα.

Μετά την καταγραφή και την ταυτοποίηση τους από το Λ.Σ και την ΕΛ.ΑΣ οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια του κόσμου σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης από χθες το απόγευμα.


ΤΟ Δ.Τ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ :

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ύπαρξη Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και ήταν ημιβυθισμένο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά Νεάπολης. Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και διέσωσε τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ειδικότερα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε συνολικά τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι δέκα τέσσερις (14) ήταν άνδρες, έντεκα (11) γυναίκες και έντεκα (11) ανήλικοι, (έξι (06) κορίτσια και πέντε (05) αγόρια) και τους μετέφερε στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Μονεμβασιάς.

Διαβάστε εδώ τα ρεπορτάζ της Σελίδας μας:

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 36 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

https://adellinfm.blogspot.com/2022/08/36_49.html?fbclid=IwAR3JMWoYoygU303Wrez8hIyJQk_0lmF1wnfWmzaA2JiGFkJfR3Eu4a4zziM

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

https://adellinfm.blogspot.com/2022/08/blog-post_202.html?fbclid=IwAR0hQTLcpvlzhw__nLOEsBwlevpQWRMifoHDZoEsBJFHMInN4D5tJAOaN0M


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.