Header Ads

Header ADS

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας Νεαπόλεως στην θέση "Αγία Μαρίνα" και"Λαγκάδα"

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας Νεαπόλεως βρίσκεται στην θέση "Αγία Μαρίνα" και"Λαγκάδα"περιοχή που βρίσκεται κάτω από το Γηροκομείο Νεαπόλεως ακολουθώντας την ποταμιά. Η περιοχή ονομάζεται Αγία Μαρίνα λόγω παλαιού Ναού που υπήρχε εκεί, σε απόσταση λίγων μέτρων από το νέο Ναό, σε έκταση ιδιοκτησίας Ιακώβου Γεωργουδή.

Σήμερα μόνο λίγα χαλάσματα υπάρχουν από τον παλαιό Ιερό Ναό. Η ευλάβεια των ιδιοκτητών του κτήματος τους οδήγησε στην ανέγερση του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας.

Οι εργασίες αποπερατώθηκαν το 1968 όμως ο Ναός εγκαινιάσθη από τον Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο στις 17 Ιουλίου ημέρα της εορτής της Αγίας το έτος 1982 εφημερευόντων των π. Εμμανουήλ Λαλούση και Δημητρίου Καλαγιάκου .

Είναι ο πρώτος Ναός που ο Μητροπολίτης μας εγκαινίασε στην περιοχή των Βατίκων, ένα χρόνο μετά την εκλογή του. Το 2005 πάλι με τη φροντίδα των κτητόρων, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες ο Ναός μεγάλωσε στη μορφή που έχει σήμερα. Κάθε χρόνο με τη χάρη του Θεού τελούμε τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία μια ημέρα πολύ σημαντική και για εμένα αφού κατά την ημέρα αυτή το 1989 χειροτονήθηκα διάκονος.

Χρόνια πολλά με τις πρεσβείες της Αγίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.