Header Ads

Header ADS

Οργή, κλαυθμός και οδυρμός: «Αφήστε μας καίγονται τα σπίτια μας»

 


Δεν αρκούν τα... 112 της κυβέρνησης

Οργή απόγνωση και απελπισία έχουν κυριεύσει τους κατοίκους σε Παλλήνη, Ντράφι, Ανθούσα και Διώνη οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής.

υτός είναι και ο λόγος θα τον οποίο πολλοί κάτοικοι επέλεξα να παραμείνω στα σπίτια τους με κίνδυνο τη ζωή τους για να τα υπερασπιστούν γνωρίζοντας πως αν δεν το κάνουν ήδη δεν θα το κάνει κανείς.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το τραγικό περιστατικό της αυτοχειρίας σήμερα το πρωί το 80χρονου ναυτικού στην Ανθούσα, ο οποίος έχοντας χάσει για τέταρτη φορά (!) το σπίτι του από πυρκαγιά, έδωσε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας με μία σφαίρα στον κρόταφό του!

Δηλαδή, η διαχρονική ανικανότητα του ελληνικού κράτους να προστατέψει το βιός του ανθρώπου αυτού, τέσσερις φορές (!) τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Δεν μπορούσε να ζει πλέον σε αυτή τη χώρα που κάθε 20 χρόνια της ζωής του άφηνε να καούν τα όνειρα και τα επιτεύγματά του και προτίμησε να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο παρά να συνεχίσει να ζει σε μία χώρα που δεν τους παρέχει το βασικότερο αγαθό.

Ασφάλεια για τον ίδιο και την περιουσία του.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην Παλλήνη, στη λεωφόρο Μαραθώνος, όταν εξοργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν στο συνεργείο του Σκάι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το σημείο.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ζήτησε από κάποιον πολίτη να μην μιλάει, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που έβλεπε την περιουσία του να καίγεται, να εξοργιστεί και μαζί με άλλους παριστάμενους να επιτεθούν λεκτικά στο συνεργείο.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης «όταν καίγεται η περιουσία μου δε θα μου λες εμένα σουτ»


Οι κάτοικοι της Πεντέλης, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Στην Πεντέλη, ένας ηλικιωμένος πολίτης αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του παρά τις συστάσεις των αστυνομικών.

«Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι» τόνισε στην κάμερα του ALPHA.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Ότι οι πολίτες δεν αρκούνται μόνο στο να τους στείλει η πολιτεία το μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και μετέπειτα παραδοθούν στις φλόγες.

Ειδικά οι μεγαλύτεροι που έχουν περάσει τα πιο δημιουργικά τους χρόνια και πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους προτιμούν να ρισκάρουν την ζωές τους για να τις σώσουν παρά να τις εγκαταλείψουν.

Φέτος δεν θα αρκέσει το κυβερνητικό αφήγημα «δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές» γιατί για πολλούς ανθρώπους οι περιουσίες τους είναι οι ζωές τους.

.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.