Header Ads

Header ADS

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν σας αντέχει άλλο η κοινωνία

 

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν σας αντέχει η κοινωνία, τρία χρόνια ήταν αρκετά» υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα από το βήμα της Βουλής και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει πότε θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές αλλά και να ακολουθήσει μια εκστρατεία με έντιμους όρους κι όχι παιχνίδια, φήμες και διαρροές.

Κατά τη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στα 46 λεπτά της ομιλίας του επιχείρησε να κάνει το μαύρο - άσπρο,  είπε τόσα πολλά ψέματα αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στις λέξεις: ακρίβεια, πληθωρισμό, πανδημία και «σκευωρία».

«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει» τόνισε και επεσήμανε πως μπορεί ο πρωθυπουργός να επιχείρησε να εμφανιστεί σήμερα φιλεργατικός, αλλά το κόμμα του έφερε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, την κατάργηση 8ωρου και εργασιακή ζούγκλα. Έκανε λόγο για «μεγάλη εκκαθάριση» στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για χάρη των κολεγίων, για «εξαπάτηση» των συνταξιούχων με τα αναδρομικά, για αλαλούμ στην έκδοση συντάξεων.

Πυρά για εθνικά θέματα και Novartis

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε «να τελειώνει το παιχνίδι» και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από μια κυβέρνηση που παίζει με τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, την Δικαιοσύνη, την ίδια την αλήθεια. Στάθηκε περισσότερο στην εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζοντας εθνικά ανίκανη την κυβέρνηση, παράγοντα πολιτικής αστάθειας και πολλαπλασιαστή της κρίσης τον πρωθυπουργό.

Έφερε ως παραδείγματα τη διπλωματική ήττα της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το χθεσινό σφυροκόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω των ντροπιαστικών επιδόσεων σε κράτος δικαίου και ελευθεροτυπία αλλά και το βατερλό από το δικαστικό συμβούλιο, που διέλυσε το κατασκευασμένο αφήγημα περί σκευωρίας το σκάνδαλο Novartis.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί εμπλέκει  τη χώρα στην πολεμική κρίση και την κάνει την 4η στην Ε.Ε., στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία -σύμφωνα με BBC-, γιατί τη μετατρέπει σε μία χώρα, που παραχωρεί χωρίς ανταλλάγματα αντί αντί να αντιμετωπίσει τη στάση του προκλητικού γείτονα, γιατί αλλάζει το δόγμα  όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέχρι σήμερα για την Ελλάδα ως κράτος πυλώνα, ειρήνης και σταθερότητα.

Σε ό,τι αφορά την πολύκροτη υπόθεση της Novartis ο  κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μια συγγνώμη για τα περί συμμοριτών, υποκόσμου και ελευθεροδολοφόνων. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί επιχείρηση να συγκαλύψει το σκάνδαλο και στοχοποίησε δικαστικούς λειτουργούς, μάρτυρες και  δημοσιογράφους για τις αποκαλύψεις του.
 
«Σκευωρία δεν υπάρχει, υπάρχει αποτυχημένη απόπειρα συγκάλυψης, στήσατε ειδικά δικαστήρια» είπε και επανέφερε τα αναπάντητα ερωτήματα: ποιοι δωροδοκήθηκαν, ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές, πως αποκτήθηκαν αυτά τα τεράστια αδιευκρίνιστα ποσά.

Υπερκέρδη και «προπαγάνδα»

Επίσης, κ. Τσίπρας τόνισε πως η ενεργειακή κρίση φέρει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας για χάρη των υπερκερδών των εταιριών της ενέργειας αλλά λόγω της αισχροκέρδειας κράτους, το οποίο επωφελείται από τα έσοδα και επιμένει να μην μειώνει τους σχετικούς φόρους.

Τέλος, μίλησε για επίμονη προπαγάνδα με την «επιστροφή» στο 2015 και υποστήριξε πως δεν μπορούν στη Ν.Δ. να παριστάνουν τους τιμητές ενώ το 2009 παρέδωσαν έλλειμα 15%, οδήγησαν στο ικρίωμα των μνημονίων, σε ράλι ύφεσης το 2012, άφησαν άδεια ταμεία του 2014, ξεχαρβάλωσε ΕΣΥ κ.α.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.