Header Ads

Header ADS

Σκάνδαλο Υποκλοπών! Ο Ν.Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του!

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά που έχει να κάνει με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του! Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια το τηλέφωνο του να «μολυνθεί» με το κακόβουλο λογισμικό Predator!

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης «έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου».

Το λογισμικό Predator αναπτύχθηκε από μια μικρή και σχεδόν άγνωστη εταιρεία start up της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία ονομάζεται Cytrox. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό «μολύνει» το κινητό του στόχου και όποιος το ελέγχει μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα της συσκευής, αλλά και να ακούει τις συνομιλίες του χρήστη. Ήδη εδώ και καιρό η εταιρεία έχει κυβερνητικούς πελάτες σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.