Header Ads

Header ADS

«Συνάδελφος ετών 32. Δεν κάνει για μόνιμος».



«Συνάδελφος ετών 32. Δεν κάνει για μόνιμος».

Αυτή η φράση συνοδεύει τη φωτογραφία που βλέπουμε, την οποία ανήρτησε στο Facebook η σελίδα ”Εποχικοί Πυροσβέστες".
Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι συνηθίζουν να ανακαλύπτουν ήρωες και να τους τοποθετούν σε βάθρα, οι ήρωες των πυρκαγιών, που δεν είναι άλλοι από τους εποχικούς πυροσβέστες, αντιμετωπίζονται με απόλυτη ασέβεια. Είναι εκείνοι που τα καλοκαίρια δεν διστάζουν να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες, χωρίς να λογαριάζουν ωράρια και συνθήκες, εκείνοι τους οποίους από τη μία χειροκροτούμε, από την άλλη όμως δεν τους επιβραβεύουμε μισθολογικά, ούτε τους κάνουμε μόνιμους.
«Πληρώνομαι ακριβώς 700 ευρώ το μήνα και έχω αναγκαστεί να αγοράσω μόνος μου στολές, κράνη, γάντια, αναπνευστική συσκευή, μπότες», περιγράφει ένας εποχικός πυροσβέστης του πεζοπόρου τμήματος Αττικής, σε ρεπορτάζ του Μάνου Φραγκιουδάκη και της Νίκης Μπάκουλη για το NEWS 24/7.
Αντί επιλόγου, να κλείσουμε με μια θλιβερή αλήθεια σε αριθμούς. Η Ελλάδα έχει πρωτιά στην Ευρώπη σε δριμύτητα πυρκαγιών, ενώ είμαστε και αυτοί που 'σπάνε' κάθε χρόνο το αρνητικό ρεκόρ μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του 2020, το πυροσβεστικό σώμα της Ελλάδας είχε 18.419 μέλη, εκ των οποίων μόλις οι 11.116 ήταν μόνιμοι.
Εποχικοί Πυροσβέστες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.