Header Ads

Header ADS

Εξόρμηση στα Κύθηρα από τον ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί στις 25-26/6 διήμερη εξόρμηση στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με το μύθο, η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και της αγάπης γεννήθηκε στη θάλασσα των Κυθήρων, όταν σταγόνες από το αίμα του Ουρανού άγγιξαν τη θάλασσα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό από τον γιο του, τον Τιτάνα Κρόνο. Ένα υπέροχο νησί με μοναδικά παρθένα τοπία και άγριας ομορφιάς φαράγγια, εγκαταλελειμμένες ακροπόλεις και βυζαντινές εκκλησίες, έρημα κάστρα και γραφικά χωριά, καταρράκτες και παλιούς νερόμυλους, βαθύς όρμους, εκτεταμένες παραλίες και ναυάγια… Ένας μυστικιστικός τόπος απαράμιλλης ομορφιάς γεμάτος αντιθέσεις που μαγεύει τον επισκέπτη!
Η πεζοπορία είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουμε τους κρυμένους θησαυρούς αυτού του όμορφου νησίου που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων διαδρομών προς και από την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, ανάμεσα στα ακρωτήριο Μαλέας (Κάβο Μαλιάς) και το ακρωτήριο Ταίναρον (Κάβο Ματαπάς), απέναντι από τη θρυλική Λακωνική Γη. Τα Κύθηρα, το Τσιρίγο των Βενετών, κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή και ήταν πάντα ένα φιλόξενο μέρος για πειρατές, αποίκους, ασκητές και καταδιωκόμενους.
Αναχώρηση: Σαββατο 25/6 και ώρα 10.00πμ απο Νεάπολη.
Επιστροφή: Κυριακη 26/6 απόγευμα 18.00μμ στην Νεάπολη.
Διαμονή: σε ξενώνες
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Άφιξη στο νησί των Κυθήρων Σαββατο 25/6 και απογευματινή πεζοπορία 3-4 ωρών.
Κυριακη 26/6 πεζοπορία 3-4 ωρών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές το αργότερο μέχρι Πεμπτη 16/06 : Ανδρέας Κρητικός 6906608616 Ταντουλος Γιώργος 6982077826 Βασίλης Μακρής 6982476730
Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την πληρωμή προκαταβολής 50 ευρώ. Το συνολικό κόστος θα διαμορφωθεί με βάση τις συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.