Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ



Κύθηρα, 10-05-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια της συνεργασίας με τους επαγγελματίες, που μισθώνουν τις παραλίες για τοποθέτηση ομπρελών και καντινών, με σχετικό έγγραφο, τους παρακαλεί να τηρούν επακριβώς τους όρους της συμβατικής τους υποχρέωσης κυρίως ως προς την καθαριότητα και το χρονικό διάστημα λειτουργίας από 01/06/2022 έως 30/09/2022.

6 σχόλια:

  1. Μόνο αυτά τα δύο. Το ότι βάζουν τις ομπρέλες ένα μέτρο από το κύμα αυτό δεν σας ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε παραχωρησιούχος επιχειρηματίας που μισθώνει παραλία για να βάλει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καθίσματα είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή η ενδεχόμενη παραβίαση των ορίων της παραχώρησης και οι αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες ο χρήστης του αιγιαλού μπορεί να καταγγείλει τις παραβάσεις. Τα παραπάνω στοιχεία αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του οικείου Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, ο Δήμος ( εγχώριος) είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο του αιγιαλού πινακίδα «με το σχέδιο του αιγιαλού επί του οποίου θα επισημαίνονται όλες οι παραχωρήσεις στον συγκεκριμένο αιγιαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ι η παραχώρηση της παραλίας δεν θα πρέπει να επηρεάζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της, που σημαίνει πως ο καθένας εάν το επιθυμεί μπορεί να απλώσει την πετσέτα του και να απολαύσει το μπάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με τις νομοθετικές αλλαγές που ψηφίστηκαν πέρυσι από τη Βουλή, η παραχώρηση προς εκμετάλλευση από ιδιώτες δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% της παραλίας και σε έκταση τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, ακόμη και ο χώρος που παραχωρείται προς τον επιχειρηματία δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά κατά 60% (μη υπολογιζομένου του χώρου που είναι δυσπρόσιτος και μη αξιοποιήσιμος) προκειμένου να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή «πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.