Header Ads

Header ADS

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ!

Οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη προειδοποιούν – δημόσια πλέον – για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση. Τόσο κατά την διάρκεια της Περιφερειακής Διάσκεψης Ευρώπης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών όσο και με καταιγισμό δηλώσεων και διαγγελμάτων.

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα έμεινε αθωράκιστη , με την κυβέρνηση να αγνοεί τις δημόσιες εκκλήσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και τις δεκάδες θεσμικές παρεμβάσεις.

Από τον Ιούνιο του 2020, ο Κυριάκος Βελόπουλος προειδοποιούσε την Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ότι η «πανδημία της πείνας» είναι αναπόφευκτη. Η διάρρηξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, η υστέρηση της πρωτογενούς παραγωγής, η περιοδική απαγόρευση της οικονομικής δραστηριότητας ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσαν τον διατροφικό εφιάλτη.

Εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Βελόπουλος στο σύνολο των ομιλιών του στο ελληνικό κοινοβούλιο όχι μόνο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά παρέδωσε και ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση, αλλά με την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, να γίνει και εξαγωγική δύναμη.

Το σχέδιο αντιμετώπισης περιελάμβανε την άμεση ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ώστε να εξασφαλιστεί η διατροφική αυτάρκεια της πατρίδας, να αντικατασταθούν οι εισαγωγές από την ελληνική παραγωγή, με την ανάλογη εργαλειοθήκη ώστε τα ελληνικά προϊόντα να καταστούν ανταγωνιστικά από την καλλιέργεια ως την διάθεση.

Σε αυτόν τον τεράστιο εθνικό κίνδυνο, για άλλη μια φορά τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ που ευθύνονται για την διάλυση του πρωτογενούς τομέα, απαντούσαν με ειρωνίες επιδεικνύοντας ολέθρια αδιαφορία.

Τα δε μέτρα που πάρθηκαν, είναι απολύτως ανεπαρκή για να ενισχύσουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς μπροστά στην λαίλαπα των αυξήσεων του ενεργειακού κόστους, του κόστους λιπασμάτων και ζωοτροφών, της αποδιοργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εάν δεν αντιδράσουμε έστω και τώρα, οι συνέπειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες θα είναι εφιαλτικές, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις, ανεξέλεγκτες.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Λύση θέτει «Πρώτα την Ελλάδα, πρώτα τους Έλληνες», έμπρακτα και όχι ως «προεκλογικό σύνθημα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

Από το Blogger.