Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Θα παίρνουμε την "άδεια/έγκριση" κάποιων για να ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Θείας Λατρείας; ΟΧΙ!


Ευστράτιος Χαρχαλάκης

Τί βλέπουμε σε αυτό το βίντεο;

Στον περικαλλέστατο Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, γίνεται συναυλία βυζαντινής μουσικής με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος. Και αίφνης ένας κύριος προφανώς αλλοδαπός και αλλόθρησκος, εισβάλει και αρχίζει να φωνάζει τα δικά του, ενοχλούμενος επειδή στο κέντρο της Αθήνας "τολμήσαμε" να ψάλλουμε το Πάθος του Χριστού!

Και ερωτώ:
- Είναι αυτό δικαίωμά του; ΟΧΙ!
- Είναι αυτό δημοκρατικό; ΟΧΙ!
- Είναι αυτό ανεκτό; ΟΧΙ!

- Είναι αυτό ενσωμάτωση; ΟΧΙ!
- Θα το ανεχτούμε ως "δικαίωμα"; ΟΧΙ!
- Θα παίρνουμε την "άδεια/έγκριση" κάποιων για να ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Θείας Λατρείας; ΟΧΙ!

9 σχόλια:

  1. οταν καθε ναος εχει μεγαφωνική εγκατάσταση και για εξωτερική κάλυψη τοτε εσυ Μωυση τι νομισεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/340618_neos-kyklos-bias-stin-ieroysalim
    Οι αιματηρές έφοδοι των ισραηλινών δυνάμεων στο ίδιο το Αλ Ακσα -τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ- και στην Πλατεία των Τεμενών (Ορος του Ναού για τους Εβραίους) τις προηγούμενες τρεις ημέρες, προκειμένου να επιτραπεί σε Εβραίους προσκυνητές να επισκεφθούν τον χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.zougla.gr/kosmos/article/i-israilines-dinamis-isvaloun-sto-temenos-al-aqsa-travmatizontas-pano-apo-150-palestinious
    Η ισραηλινή αστυνομία έκανε έφοδο στο τέμενος Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας που ακολούθησαν, καθώς συνελήφθησαν εκατοντάδες άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι προτεινεις δημαρχε;;;; φυσικα και ξερω τι σκέφτεστε.. Να φύγουν ολοι οι ξενοι αλλοδαποί και αλλόθρησκοι. Ελα πες το μην ντρέπεστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημαρχώ για την ακρίβεια που τους εχει γονατίσει ολους έχεις κάτι να πεις. Ή σε ενδιαφέρει μονο η σωτηρία της ψυχής;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Λέρο, διενεργήθηκε αυτοσχέδια αναπαράσταση του επιταφίου σε νηπιαγωγείο, ναι, σε νηπιαγωγείο. Στην Καλλιθέα, παπάς έδιωξε άνεργη τρανς συμπολίτισσα από συσσίτιο της ενορίας, με τη φράση: «Να πας να κάνεις πιάτσα στη Συγγρού». Στα social media, όποιος δήλωσε ενάντιος στο έθιμο της νηστείας βρέθηκε αντιμέτωπος με υβριστικές επιθέσεις και με ένθεη μανία. Στην Κέρκυρα, νοικοκυραίοι ξεσηκώθηκαν ενάντια σε μία βδελυρή παρέα νεαρών, που έτρωγαν σουβλάκια σε μπαλκόνι την ώρα που περνούσε από κάτω το σκήνωμα του αη-Σπυρίδωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εξαπολύω εγώ επίθεση στην πίστη σας, εσείς είστε που εξαπολύετε στη δική μου. Μπορείτε να πιστεύετε σε όποια θεότητα σας κάνει κέφι, αρκεί να μη προσπαθήσετε να μου το επιβάλετε ως κανόνα ζωής και κρατική πολιτική. Εσείς είστε που προκαλείτε, όχι εγώ. Όταν πάψει να χτυπάει εκκωφαντικά η καμπάνα σας μέσα στ’ αυτιά μου, τότε, και μόνο τότε, θα συνεννοηθούμε και θα συνυπάρξουμε αρμονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολιτιστικό σύστημα σχεδιασμένων ηθών, συμπεριφορών, απόψεων και καθημερινών πρακτικών, όπως κοσμοθεάσων, ιερών κειμένων, ιερών τόπων και οργανισμών τα οποία συνδέουν τους ανθρώπους με υπερφυσικά φαινόμενα ή οντότητες. Επίσης θρησκεία είναι ο σεβασμός, ο ιερός φόβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.