Header Ads

Header ADS

Ένα μεγάλο έργο ανάπλασης της ανατολικής πλευράς του παραλιακού μετώπου της πόλης της Νεάπολης έχει αρχίσει να κατασκευάζει ο Δήμος Μονεμβασίας


 Ένα μεγάλο έργο ανάπλασης της ανατολικής πλευράς του παραλιακού μετώπου της πόλης της Νεάπολης έχει αρχίσει να κατασκευάζει ο Δήμος Μονεμβασίας (δείτε τις φωτογραφίες της ανάρτησής μας)

Γράφει ο

Stathakis Panagiotis


Το έργο στοχεύει στην ασφάλεια της περιοχής από τις φουρτούνες των νότιων ανέμων της χειμερινής περιόδου , όστριες ,σιρόκους και γαρμπήδες , και περικλείει μια μεγάλη έκταση που εκτείνεται από την παιδική χαρά που είναι δίπλα στο γήπεδο του μπάσκετ και μέχρι το πάλε ποτέ κλαμπ ρεμβάς στο σημείο που αρχίζει ο σημερινός τσιμεντένιος δρόμος που πάει στο παλιόκαστρο .
Πέραν από την ανάγκη εξωραϊσμού της ανατολικής πλευράς της πόλης της Νεάπολης η περιοχή θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από ότι σήμερα και θα ανακουφίσει λίγο βέβαια την κεντρική Νεάπολη και τον προβλήτα της από το φορτίο που σηκώνει λόγω της μεγάλης κίνησης τροχοφόρων τα καλοκαίρια .
Εδώ και πενήντα χρόνια το μοναδικό έργο που έγινε σε αυτή τη περιοχή της Νεάπολης ήταν ο μεγάλος τετραγωνικής διατομής τσιμεντένιος αγωγός που μαζεύει τα νερά και τα οδηγεί στη θάλασσα . (έγινε επί δημαρχίας Γιάννη Κουσούλη) μαζί με το νέο πολεοδομικό σχέδιο στη περιοχή , ο οποίος αγωγός όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας τώρα θα γίνει περισσότερο λειτουργικός εκβάλλοντας ευκολότερα στη θάλασσα .
Ο τοίχος στήριξης όπως μας δήλωσε ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μονεμβασίας Γιώργος Μπουτέρης θα περάσει δίπλα από την μάντρα του καρνάγιου (κολλητά με αυτή) και δεν θα πειράξει τα ευρισκόμενα εντός της μάντρας κτήρια .
Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό η κατασκευαστική εταιρία του κυρίου Κότσιφα και το ποσό της εργολαβίας είναι 342.000,00 ευρώ και είναι μαζί με το έργο της επισκευής της παιδικής χαράς που είναι κάτω από το café του Γιώργου του Μανάκου (Μπανάνα) η οποία έχει κόστος 40.000,00 ευρώ και έτσι και τα δυο έργα μαζί κοστίζουν 382.000,00 χιλιάδες ευρώ .






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.