Header Ads

Header ADS

Νέα εγκύκλιος ΥπΕΝ για δασικούς χάρτες, ετοιμάζεται ρύθμιση για τα εκχερσωμένα



Διευκρινίσεις Αραβώση σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση για το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις.

Με νέα του εγκύκλιο, ο γενικός γραμματέας Δασών, Κώστας Αραβώσης παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με την πρόσφατη ρύθμιση για το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις, συγκεκριμένων περιοχών της χώρας και την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου (ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/115255/6217/2.12.2021 εγκυκλίου).

Προωθείται ρύθμιση για τα εκχερσωμένα

Όπως έχει προαναγγείλει ο ΑγροΤύπος, σε μια ρύθμιση για τις παρανόμως εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις, που αποδόθηκαν για αγροτική χρήση, προσανατολίζεται την ίδια ώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς πολλές ιδιοκτησίες είναι στον αέρα και οι αγρότες είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι. Η εν λόγω ρύθμιση πρέπει να αναμένεται εντός των επόμενων μηνών, το αργότερο τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες. Στην ρύθμιση θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους παραγωγούς, που συνεχίζουν να καλλιεργούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, με την προοπτική να λάβουν και την ιδιοκτησία τους. Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ετοιμάζεται ειδική μελέτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, που θα δικαιολογεί το περιεχόμενο της επικείμενης ρύθμισης.

Δείτε την εγκύκλιο Αραβώση πατώντας εδώ

Μπίκας Αλέξανδρος

ΠΗΓΗ agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.