Header Ads

Header ADS

Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας στην Ι. Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών

 

 Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2022, στην Ι. Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών, η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας μοναχής κατά κόσμον Μαργαρίτας Λιακάκου.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με την συμμετοχή του Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Παρακλήτου Αρχιμ. π. Μωυσέως ,του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ π.Νεκταρίου του Γ.Α.Ε πρωτ. π.Ακινδύνου και των Πατέρων της Νήσου.

Στον περίφημο εξοδιαστικό λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα της αοιδίμου Καθηγουμένης που με όλες τις δυνάμεις της και την πολυμελή αδελφότητα από το 1985 και εντεύθεν, ανακαίνισε την Ι. Μονή και την κατέστησε πνευματικό φάρο σε όλη την επικράτεια με το φημισμένο αγιογραφείο και με την εν γένει φιλοκαλία και την πνευματικότητα τους.

Υπήρξε Καθηγουμένη με ηγετικά χαρίσματα, δυναμική, στιβαρή με ήθος μοναχικό και φρόνημα Εκκλησιαστικό.

Τιμούσε τον Επίσκοπο με την αρχοντική υπακοή της και είχε πνεύμα θυσιαστικό.

“Θα μας λείψει” τόνισε ο Μητροπολίτης και η αδελφότητα ας βαδίζει πλέον στα αγιασμένα ίχνη της.

Στην συνέχεια μίλησε εμπνευσμένα και περιεκτικά και ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Παρακλήτου Ωρωπού ως πνευματικός της Ι. Μονής.

Ακολούθησε η ταφή εντός της Ι. Μονής σε χώρο που είχε υποδείξει η αοίδιμος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, ο Αντιδήμαρχος, εκπρόσωποι αρχών και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

 vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.