Header Ads

Header ADS

Τουρκικές προσβολές κατά της Ελλάδας! Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας



Τις προκλήσεις συνοδεύουν προσβολές. Η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για «απάνθρωπες πρακτικές κατά των μεταναστών που είναι αντίθετες με τις κοινές αξίες και τις παγκόσμιες αρχές που η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται»! Η χώρα που έχει εκμεταλλευθεί όσο καμία άλλη το μεταναστευτικό – προσφυγικό εισπράττοντας δισεκατομμύρια, η χώρα στις τράπεζες της οποίας καταθέτουν χρήματα απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν παράνομα και με ρίσκο σε κάποιο ελληνικό νησί, η χώρα που επιτέθηκε με «όπλο» πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα παριστάνει την «λευκή περιστερά»! 

Όπως έχουμε ξαναγράψει πάρα πολλές φορές όλα αυτά δεν πρέπει να τα προσπερνά η ελληνική κυβέρνηση ως …ρουτίνα. Οι Τούρκοι τα λένε, η Αθήνα σιωπά ή αντιδρά χλιαρά με καθυστέρηση και χαλαρότητα, οι Ευρωπαίοι τα ακούν , τα κρατούν και μας πιέζουν απειλώντας μας με έρευνες και τιμωρίες. Προχθές αναδημοσιεύσαμε από γερμανική εφημερίδα την πληροφορία ότι ο ΟΗΕ θα ξεκινήσει έρευνα για τις επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα.

Όλα αυτά την ώρα που η Αθήνα σπεύδει σ ΄ έναν ακόμη κύκλο διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, για να μην …κατηγορηθεί ότι δυναμιτίζει το κλίμα!

Στην ίδια ενημέρωση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακούστηκαν και τα απίθανα περί ελληνικών παραβιάσεων σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά!

Δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ενημέρωσης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

“Η Ελλάδα το 2022 διέπραξε 229 παραβιάσεις (65 με πολεμικά πλοία και 165 με πολεμικά αεροσκάφη) του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των Νήσων.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες  Λωζάνης και Παρισίων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά συνιστούν «ουσιαστική παραβίαση» των εν λόγω συνθηκών. Αναφέρουμε αυτή την παρανομία στους διεθνείς συνομιλητές μας με κάθε ευκαιρία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Επιπλέον, η Ελλάδα επιδεικνύει απάνθρωπες πρακτικές κατά των μεταναστών που είναι αντίθετες με τις κοινές αξίες και τις παγκόσμιες αρχές που η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται.

Συνεχίζει χωρίς έλεος να απωθεί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Καταστρέφει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για να κρύψει τις παρανομίες της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θάνατος 19 μεταναστών που απωθήθηκαν από τις Ελληνικές Συνοριακές Μονάδες στην περιοχή İpsala στα τουρκοελληνικά σύνορα στις 2 Φεβρουαρίου”.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.