Header Ads

Header ADS

ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Το γεφυράκι στη θέση Τρία Γεφυράκια στο δρόμο από Φράτσια προς Δόκανα. Το συγκεκριμένο γεφυράκι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού τα γεφύρια του είναι ορθογώνια κι είναι κτισμένο από μεγάλους πελεκητούς λίθους.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ "

ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Είναι επιτακτική ανάγκη να διασώσουμε κάθε τι που βρήκαμε από τους προγόνους μας και που αξίζει θαυμασμού! Εκείνοι οι άνθρωποι με τα λιγοστά μέσα αλλά με άπειρο μεράκι μας άφησαν μνημεία καλαίσθητα και κομψότατα όσον αφορά την αρχιτεκτονική τους. Πρέπει άμεσα να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά που μας άφησαν προκειμένου να είναι ορατά και σε εμάς σήμερα αλλά και στους επόμενους που θα έρθουν!
Στο χωριό μας λοιπόν που ίσως δεν το βάζει ο νους δεσπόζουν μερικά από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα γεφύρια που μπορεί κανείς να δει.
Μέσα στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να μας απασχολήσει ο καθαρισμός τους, η συντήρησή τους και η ανάδειξή τους μιας και αυτά από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για αρκετό κόσμο.
Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα μικρό φωτογραφικό υλικό το οποίο δανειστήκαμε από τον κύριο Γεώργιο Π. Καλλίνικο και τον ευχαριστούμε θερμά. Ελπίζουμε αυτή η ανάρτηση να γίνει η αρχή για μια νέα εποχή για αυτά τα μνημεία της Φρατσιώτικης κληρονομιάς!

Η σύγκριση του παλαιού κομψού γεφυριού με τη νέα τσιμεντένια προέκταση.




Ένα από τα πλέον αξιόλογα μνημεία των Φρατσίων. Το γεφύρι του Παππουδά που βρίσκεται στο δρόμο προς Βιαράδικα, μετά το συνοικισμό Παντολιάνικα και πριν το ξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας!





Το γεφύρι της Μαύρης λίμνης στο δρόμο από Φράτσια προς Άγιο Ηλία. Η σύγκριση του παλαιού επιβλητικού γεφυριού σε σύγκριση με το τσιμέντο που το κάλυψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.