Header Ads

Header ADS

ΚΚΕ:Σχετικά με τις κυβερνητικές φιέστες για την παραλαβή των Rafale



Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα «βάθρα» της πολιτικής της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία - Κίνα.
Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο "τιμόνι" της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς.

16 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΚΕδες τώρα θα διαμαρτυρηθούν πως η υπέρπτηση των Rafale πάνω από την Ακρόπολη τρόμαξε τις γάτες στα Αναφιώτικα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά να θυμίσουμε ότι τα Ραφαλ τα καταψήφισαν ΚΚΕ/ΜεΡΑ25 & ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Τσίπρας) δήλωνε τότε:

    «Το κατιτίς παραπάνω που πήγατε να φέρετε, η ενδεχόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής με τη Γαλλία, δυστυχώς από ό,τι φαίνεται δεν είναι πάνω στο τραπέζι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο όλους τους πληττόμενους από την υγειονομική πανδημία και την πανδημία της ακρίβειας, πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, αλλά η Μητσοτάκης ΑΕ συνεχίζει να τα ανακαλύπτει μόνο όταν υπερχρεώνει την χώρα με δαπανηρές και ατελέσφορες κούρσες εξοπλισμών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΔ γιορτάζει μαζί με τους πολίτες, που πλήρωσαν για την αγορά του αιώνα, διότι νοιώθουμε υπερήφανοι για την Ελλάδα μας. Η μιζέρια ανηκει στους φιλελεδες.Εμείς κρατάμε το μήνυμα κ τον Συμβολισμό της Ημέρας!! Ζητω η Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 μόνο αεροπλάνο στοιχίζει πάνω από 138.000.000! Δηλαδή 92.000 θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων. Με 60% τουλάχιστο μείωση των θανάτων καταλαβαίνουμε πως, αν δίναμε τα μονοκλωνικά αντισώματα, θα είχαμε 60% λιγότερους νεκρούς! Αντί για 22.000 θα είχαμε λιγότερο από 9.000 θανάτους. Αξίζει ένα αεροπλάνο τον πληθυσμό μιας πόλης 13.000 και πλέον ανθρώπων, σαν την Καστοριά ή τα Γρεβενά; Αντάλλαξαν μια πόλη για ένα αεροπλάνο. Δε συμφέρει κατά τη γνώμη μου. Βεβαίως αυτοί που παίρνουν μίζα διαφωνούν. Όπως και οι ηλίθιοι φασίστες.

      Ακόμα χειρότερα ξεκινάμε νέα κούρσα εξοπλισμών που σημαίνει νέα έξοδα. Τελικά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για μας σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, πράγμα που δεν ισχύει για άλλους.

      Διαγραφή
  5. Δυσκολη μερα να εισαι Τουρκος,ΚΚΕ κ ΣΥΡΙΖΑ η σημερινη…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο «πατριωτισμός», που καμία σχέση δεν έχει με υπεράσπιση της χώρας, ένας (πατριωτισμός – επένδυση) στις υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ και στη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

      Διαγραφή
  6. Όσο σκέφτομαι ότι πήγαμε και δώσαμε τόσα λεφτά για Rafale αντί να σώσουμε την Αυγή, βουρκώνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα τα τραγουδια της Μαριας και η φιλοσοφια γενικως του καναπε, αλλη Κυπρο να δωσουμε στους Τουρκους,δεν εχουμε.Κ η χωρα υπερασπιζεται τον εαυτο της σε ξενες απειλες,μονο με οπλα,τελος.
    Με γαρυφαλα κ τριανταφυλλα οσο κ να τους χτυπαμε,δεν κανουν μεταβολη…
    Δινω τροφη για σκεψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά αφου την χώρα την έχετε πουλήσει σε Αμερικανούς Γερμανούς Γάλλους από όταν ο ελληνικός λαός μέσω του ΕΑΜ ΕΛΑΣ την ελευθέρωσε

      Διαγραφή
    2. Στο 2022 ειμαστε,οχι στις 4/12/44….

      Διαγραφή
    3. Η εικόνα της σημερινής κυβερνητικής φιέστας για την αγορά των «Rafale» στην Τανάγρα ήταν ένα εξοργιστικό και συνάμα γελοίο θέαμα. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

      Την παρουσία του πρωθυπουργού που καμάρωνε σαν «γύφτικο σκεπάρνι» δίπλα στα πανάκριβα – πληρωμένα από την τσέπη του ελληνικού λαού – μαχητικά αεροσκάφη; Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που παρίστατο σαν καλοκουρδισμένος θίασος κομπάρσων του ΝΑΤΟ σε κυβερνητική παράτα;

      Αν τα πλάνα από τους ιερείς να… ραντίζουν τα «Rafale» ήταν ασπρόμαυρα η εικόνα θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Από τις μαύρες εκείνες εποχές των γελοίων χουντικών εκδηλώσεων στις οποίες πρωταγωνιστούσαν παπάδες, αξιωματικοί και άρματα μάχης.

      Άλλωστε η κυβέρνηση, με την βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική της, την διάλυση της δημόσιας Υγείας, την αποδιοργάνωση της Παιδείας, το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την εντατικοποίηση της καταστολής, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να γυρίζει το λαό χρόνια πίσω.

      «Ευτυχισμένο το 1968», κ. Μητσοτάκη…

      Διαγραφή
    4. Η χώρα έχει 3 βασικούς εχθρούς: την Τουρκία, την αριστερά και τους πυροβολημένους ανορθολογιστές.…

      Διαγραφή
    5. Η χώρα έχει 3 βασικούς εχθρούς: την Τουρκία, την αριστερά και τους πυροβολημένους ανορθολογιστές.…

      Διαγραφή
  8. οι αγορές οπλικών συστημάτων για τις ανάγκες της ευρωατλαντικής συμμαχίας κάνουν την εικόνα, να παραπέμπει περισσότερο στον στίχο «λευκαίνει με φούμο και κατράμι τη μουσούδα γραικύλων χριστιανών» στο «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» του Βάρναλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.