Header Ads

Header ADS

29 Ιανουαρίου 1996:Η κρίση εισέρχεται στην τελική της φάση.



29 Ιανουαρίου 1996.

Η κρίση εισέρχεται στην τελική της φάση. 

Σημειώνονται μαζικές αεροπορικές υπερπτήσεις των Ιμίων από μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής και τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ μέσα στην μέρα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής (Sahil Güvenlik) αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν τις δύο βραχονησίδες κατ επανάληψη, γεγονός που παρεμποδίστηκε από πλοία του Π.Ν. και πλοία του Λιμενικού Σώματος.

Ο νέος πρωθυπουργός Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. 

Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου.

Στην Άγκυρα συγκλήθηκε εκτάκτως η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (Milli Güvenlik Kurulu). όπου εξετάστηκε η πρόταση της βύθισης του ελληνικού στολίσκου που παρατάσσονταν στα Ίμια την στιγμή εκείνη (Κ/Φ, ΠΠΚ). 

Στην Αθήνα οι συσκέψεις γίνονται στην Βουλή  και το Μέγαρο Μαξίμου και όχι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ, ενώ στα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζεται να ''ετοιμάζεται'' η ''κοινή γνώμη'' για ''αγώνα μέχρι τέλους'' ...


Φωτοστιγμές από το Πολεμικό μας Ναυτικό




4 σχόλια:

  1. Αντιφασιστικό τείχος ορθώθηκε το Σάββατο, απέναντι στην ετήσια φιέστα των απανταχού ακροδεξιών για τα Ίμια, από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

    Όπως αναφέρει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί», εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες ακύρωσαν τη φιέστα των εθνικιστικών/φασιστικών ομάδων, καθώς στάθηκαν μπροστά στο μνημείο των Ιμίων στη Ρηγίλλης.Σημειώνεται ότι περίπου 50 μέλη φασιστικών ομάδων συγκεντρώθηκαν για λίγα λεπτά στην πλατεία Κολοκοτρώνη στη Σταδίου, φωνάζοντας μεταξύ άλλων το γνωστό σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή». Έπειτα από λίγη ώρα, οι φασίστες αποχώρησαν από το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε για φτύσιμο άθλιοι ανθέλληνες αριστεροί. Βρωμιλοι. Συλλογικοτητες με τα λεφτα του μπαμπά. Ουστ γελοίοι

      Διαγραφή
  2. Ήταν 30 προς 31 Γενάρη 1996. Το βράδυ των Ιμίων.

    Η άθλια καπηλεία καλά κρατεί. Και η υποκρισία, επίσης.

    Στην πλευρά της καπηλείας, στην κορυφή των πατριδοκάπηλων, βρέθηκαν τα χιτλεροειδή της «Χρυσής Αυγής» και παραμένει το κάθε λογής ακροδεξιό κατακάθι. Που λερώνουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ (του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού). Που σπεκουλάρουν πάνω στη θυσία τους και αναζητούν στη μνήμη τους ερείσματα για τον φασιστικό και εθνικιστικό οχετό τους. Οι -κατά δήλωσή τους- σπορά των ηττημένων του ’45. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ναζί. Αυτοί που κουβαλάνε τατουάζ με τα εμβλήματα των κατακτητών που ρήμαξαν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ ακρη. Οι απόγονοι των δωσίλογων. Να παριστάνουν τους «πατριώτες». Και να μιλάνε για προστασία των Ιμίων και των συνόρων. Αυτοί που συνεχίζουν το έργο των προπατόρων τους. Εκείνων που ξεπούλησαν την Ελλάδα ολάκερη. Αυτοί είναι που πιάνουν στο στόμα του τα τρία παιδιά. Ύβρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.