Header Ads

Header ADS

Παράταση της εφαρμογής λειτουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων (MY DATA) ζήτησε το Βιοτεχνικό Επιμελητηριο Πειραιά

Παράταση της εφαρμογής λειτουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων (MY DATA) ζήτησε το Βιοτεχνικό Επιμελητηριο Πειραιά

Την εφαρμογή της εφαρμογής λειτουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων (MY DATA) από το 2023, ώστε να δοθεί χρόνος για την επαρκεί ενημέρωση των επιχειρήσεων και την απρόσκοπτη λειτουργία τους στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του Β.Ε.Π. κ.Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται :
«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά διατηρεί πάντα θετική στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, που στόχο έχει την εξεύρεση άμεσων λύσεων για κάθε πρόβλημα που προκύπτει για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων μελών μας. Στο θέμα, όμως, της λειτουργίας των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA), εκφράσαμε την επιφύλαξή μας για το αν θα είναι εφικτό να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις που, λόγω της επιβαρυμένης υγειονομικά κατάστασης διαρκούσης της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown, δεν κατέστη δυνατόν να προετοιμαστούν για τη λειτουργία τους.
Το Επιμελητήριό μας επειδή θεωρεί ότι είναι ανέφικτη η υποχρεωτική διαβίβαση των στοιχείων, άλλωστε εκπνέει το 2021, μεταφέροντας την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων μελών του, αιτείται την παράταση της εφαρμογής για ένα έτος, δηλαδή την υποχρεωτική εφαρμογή από το έτος 2023, ώστε να δοθεί χρόνος να ενημερωθούν έγκυρα και να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Κύριε Υπουργέ, επειδή προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του επιχειρείν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα σ΄ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων μετά από ένα χρόνο, ελπίζοντας ότι θα είναι και το τέλος της πανδημίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.