Header Ads

Header ADS

ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ:Απάντηση σε ανάρτηση της κας Θεοδούλης Σπυριδάκου

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗ 3 – 12 - 2021
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση σε ανάρτηση της κας Θεοδούλης Σπυριδάκου, Δημοτικής συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασίας, στα social media, για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης, με τίτλο:
10 Χρόνια «βασανίζει» τα Βάτικα η Δημοτική Αρχή
Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να αποδείξουμε τα αυτονόητα για την συστηματική παραπληροφόρηση που επιχειρούν κάποιοι από την αντιπολίτευση του Δήμου και ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη σύμβουλος.

Με συνήθη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την δημόσια ανάρτηση της εν λόγω συμβούλου, σχετικά με την ανάδειξη δήθεν ελλιπών μελετών ή λαθών στην εφαρμογή τους
ακόμη και την ανυπαρξία τους αλλά και λανθασμένες παρεμβάσεις αναφορικά με την ανάπλαση του Δυτικού παραλιακού μετώπου Νεάπολης, καθώς και του δρόμου προς το Παλαιόκαστρο και Κατασκηνώσεις Ι.Μ.Μ.Σ.

Η κα Σπυριδάκου εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην περιοχή των Βατίκων και προφανώς δεν γνωρίζει, ότι τόσο το παραλιακό κρηπίδωμα όσο και οι κλίμακες(σκάλες) υπάρχουν από την δεκαετία του 1970.
Συγκεκριμένα, η σκάλα στην οποία αναφέρεται ανακατασκευάστηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας το έτος 2014 λόγω εκτεταμένων ζημιών που είχε υποστεί από τη φθορά του χρόνου. Το ίδιο έγινε εφέτος και με τις άλλες δύο τσιμεντένιες κλίμακες, οι οποίες ουδέποτε καταργήθηκαν ή μετατοπίσθηκαν.
Άρα τα στοιχεία που επικαλείται στηρίζονται σε αυθαίρετες σκέψεις που ως συνήθη πρακτική της έχουν να χρεώσει τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και τους Συνεργάτες του για τις όποιες ζημιές προκάλεσε η πρωτοφανής θαλασσοταραχή στη περιοχή μας όπως σε άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα της Πελοπονήσσου(Πάτρα,κλπ). Καθόλου απίθανο να μας χρέωνε ακόμη και τα τοπικά καιρικά φαινόμενα αυτά καθ΄αυτά.

Όσον αφορά τις ζημιές, αυτές προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θαλασσοταραχή με πολύωρη ένταση, συγκεκριμένη κατεύθυνση ανέμων και υψηλό κυματισμό με αποτέλεσμα τόσο την υπερπήδηση θάλασσας και υλικών της(άμμο,βότσαλα,φύκια,κλπ) σε μεγάλο μέτωπο της παραλιακής οδού της Νεάπολης , όσο και την υποσκαφή σε ορισμένα τμήματα
του κρηπιδώματος(τοιχίου) και της μίας κλίμακας(σκάλας).
Σημειωτέον ότι λόγω του ιδίου προβλήματος δηλ. της υποσκαφής είχε καταρρεύσει στο παρελθόν το τοιχίο του Μπάσκετ το οποίο αποκαταστήσαμε σε συνεργασία με το ΔΛΤ με αποδεδειγμένη επιτυχία, αφού μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας λαμβάνοντας υπόψη ακτομηχανικά στοιχεία ιδιώτη μελετητή και υλοποιήθηκε με εργολαβία σε απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και επίβλεψη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας
γεγονός που και αυτό κάποιοι έτρεξαν να σχολιάσουν.
Όλες λοιπόν οι ζημιές καταγράφηκαν άμεσα από κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας και αφού
μελετηθούν κοστολογούνται και αποκαθίστανται ανάλογα, ενώ άμεσα εξασφαλίζεται η αποκατάσταση της βατότητας δρόμων με μηχανήματα του Δήμου μας όπου αυτό είναι εφικτό.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή ανάπλασε ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου μήκους περίπου 460 μέτρων, το οποίο παραδόθηκε στους δημότες για αναψυχή και περίπατο, έργο το οποίο έλαβε εύσημα από όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Καμία παρέμβαση δεν έγινε στο παραλιακό μέτωπο, που θα προκαλούσε ζημιές στα υφιστάμενα έργα, αντίθετα προνοούμε για την προστασία του, με την εκπόνηση διαφόρων μελετών όπως, Ακτομηχανική Μελέτη παραλιακού τμήματος Νεάπολης, Μελέτη έργων αποκατάστασης παραλίας στο ανατολικό τμήμα, Μελέτη Διευθέτησης εκβολής χειμάρρου ‘’ΞΕΡΙΑ’’, Μελέτη προστασίας παραλιακού δρόμου από παιδική χαρά έως ‘’ΡΕΒΑΝΣ’’ .
Πρόσφατα δημοπρατήσαμε και θα ξεκινήσει η κατασκευή του παραλιακού τοίχου από το γήπεδο μπάσκετ έως την “ΡΕΒΑΝΣ’’, για την προστασία τόσο του παραλιακού δρόμου, όσο και για την μελλοντική ανάπλαση της ανατολικής πλευράς.

Όσον αφορά τον δρόμο προς τις κατασκηνώσεις του Παλαιοκάστρου, το μέγεθος και η ένταση των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μπορεί να φανεί από τις τεράστιες ποσότητες υλικού ( κροκάλες και άμμος), που εκβράστηκαν στην στεριά, σε σχέση με την ζημιά που υπέστη ένα μικρό τμήμα του δρόμου.
Απαντούμε, δημόσια πλέον, σε όσα θα όφειλε να γνωρίζει ως δημοτική σύμβουλος η κα Σπυριδάκου, ιδιαίτερα για την περιοχή των Βατίκων, για να αποκαταστήσουμε την παραπληροφόρηση που συστηματικά ακολουθεί ως αντιπολιτευτική πρακτική συνδυαστικά
με την αποτυχημένη προσπάθειά της να ποινικοποιήσει πολιτικά πρόσωπα του Δήμου μας
μέσω των αμέτρητων πλέον καταγγελιών σε Εισαγγελείς,Υπηρεσίες,κλπ. Η συνταγή αυτή έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν τόσο στον τ.Δήμο Βοιών όσο και στον τ.Δήμο Μονεμβασίας και το αποτέλεσμα ήταν, γι΄αυτούς που την εφάρμοσαν να πάνε στο χρονοντούλαπο και δυστυχώς για τις τοπικές κοινωνίες να πληγωθούν ανεπανόρθωτα και ταυτόχρονα να παραμείνουν στάσιμες χάνοντας πολύτιμες - αυτοδιοικητικές - ευκαιρίες.

Το ποιός βασανίζει τα Βάτικα που πρόσφατα επισκέφθηκε η κα Σπυριδάκου το κρίνει και θα το κρίνει, όποτε , όταν και όπως πρέπει ο κάθε Βατικιώτης Δημότης !
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ
ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δείτε εδώ την δημοσίευση της κας Σπυριδάκου:https://adellinfm.blogspot.com/2021/12/10.html?fbclid=IwAR0H6KEeT67U1nqGGGL4YNO8a4wlYwxGH5nSOU0lLtEoUuIGtWT6wiUR9V0



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.