Header Ads

Header ADS

Συναγερμός για ναυάγιο ιστιοφόρου με μετανάστες ανοιχτά της Πάρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου.

Η επιχείρηση στοχεύει στον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν αναποδογύρισε το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων, η ζωή των οποίων κινδυνεύει. Στα θετικά της προσπάθειας είναι πως ο καιρός είναι σύμμαχος της επιχείρησης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως το επιβατηγό πλοίο Blue Star Delos ακινητοποιήθηκε βόρεια της Πάρου προκειμένου να συντρέξει στην επιχείρηση.

Στις έρευνες συμμετέχουν 1 Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, 4 πλοία του Λιμενικού και ένα Επιβατηγό πλοίο, C 130, 9 παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδει επιπλέον δύναμη του λιμενικού.

newsbomb.g

____________________________________________________________________

Ιστιοπλοϊκό σκάφος με 80 άτομα βρίσκεται σε κίνδυνο βόρεια της Πάρου! Έχει απογειωθεί ήδη ένα C-130 και ελικόπτερο του ΠΝ SeaHawk. Έτοιμο για απογείωση είναι και ελικόπτερο της ΠΑ Super Puma.

Το ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι ένα: τις τελευταίες μέρες έχουμε σκάφη με μετανάστες και πρόσφυγες πολύ βαθιά στις ελληνικές θάλασσες! Φολέγανδρος και Πάρος ακόμη και στη Μάνη! Κάτι δεν πάει καθόλου καλά και το «κλείδωμα» των θαλάσσιων συνόρων για το οποίο πολλές φορές δεσμεύτηκε η κυβέρνηση , μοιάζει με πυροτέχνημα.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.