Header Ads

Header ADS

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ

Δημοσιεύουμε κείμενο της κας Δέσποινας Βαγγελόγλου:

Το 1985 μοιράστηκα μια σκέψη, με πολύ λίγες τότε κυρίες της περιοχής μας στην αρχή ,να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο Γυναικών στα Βάτικα! Και αφού τους κατέθεσα την σκέψη μου ,τον στόχο που θα είχε ο σύλλογος ,υποστήριξαν την ιδέα και την κάναμε πραγματικότητα.

Στις πρώτες δραστηριότητες που πράξαμε ήταν να προσκαλέσουμε παιδίατρο να ενημερώσει για την σημασία του θηλασμού (ήταν η μόδα της μπεμπελακ).Ακολούθησαν ενημερώσεις από γυναικολόγο για την πρόληψη του καρκίνου ,τότε ήταν μια εποχή που την λέξη καρκίνος δεν τολμούσαμε ούτε να την ξεστομίσουμε.

Γιορτάσαμε επίσης την ημέρα της μητέρας και φυσικά και την Ημέρα της Γυναίκας με μια εκδήλωση που κάναμε. Υπήρχε βέβαια και μια σάτιρα και μας στόλιζαν διάφοροι με διάφορα κοσμητικά επίθετα αλλά τόλμησαν και κάποιοι να το πάνε πιο πέρα κολλώντας και ταμπελίτσες του τύπου ,λεσβίες είναι. Όμως όλα αυτά τα προσπερνούσαμε και παραμείναμε πιστές στον στόχο μας. Στην Γυναίκα ! Και σταθήκαμε ενωμένες και διακριτικές όταν η πόρτα του συλλόγου χτύπησε από κακοποιημένη γυναίκα και ο σύλλογος την αγκάλιασε ,ακόμα και όταν απειληθήκαμε.

Και πολλά άλλα συμβάντα. Πάντα νιώθω ευγνωμοσύνη για εκείνες τις γυναίκες που τολμήσαμε τότε να δημιουργήσουμε εκείνο τον σύλλογο σε εποχές που μόλις ανόρθωνε ανάστημα η γυναίκα .Βέβαια κατάφεραν οι κομματικές γραμμές και τότε να αλλάξουν προσδιορισμό στο σύλλογο και να χάσει τον αρχικό του στόχο και στην πορεία να διαλύσει.

Όμως ακόμα πιστεύω ότι κάτι καταφέραμε και πήραν θάρρος κάποιες γυναίκες είπαν στοπ ,μέχρις εδώ η κακοποίηση είτε λεκτική είτε σωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.