Header Ads

Header ADS

Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΟΝ: Δεκέμβριος 1985 παραμονή Χριστουγέννων! μια αληθινή ιστορία

Γράφει ο

Μπάμπης Μαρουλάκης

Σήμερα θυμήθηκα με αφορμή μια επίσκεψη από έναν φίλο μια παλιά ιστορία που ήθελα να μοιραστώ! Δεκέμβριος 1985 παραμονή Χριστουγέννων! Αναχώρηση από Πειραια για Νεάπολη με το εικονιζόμενο πλοίο (θρύλο της διαδρομής) Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΟΝ !!Φύγαμε από Πειραια με τη μητέρα μου και και τις δύο αδερφές μου ,η μια 13 η άλλη μόλις 4 (Ο πατέρας μου ταξίδευε στη Καραϊβική) Εγώ στα 15 μου είχα ήδη γνωριμίες και έτσι μετά το Γέρακα βρέθηκα στη Γέφυρα του Πλοίου.

Το απόγευμα της ίδια μέρας το πλοίο έφτασε στη Μονεμβασιά και η θάλασσα ήδη άσπριζε . Ακριβώς μετά την αναχώρηση ο Πλοίαρχος κάλεσε το τότε ΥΕΝ για να ρωτήσει για τις καιρικές συνθήκες στο πέρασμα του κάβο Μαλλιά. Ακολουθεί ο διάλογος όπως τον θυμάμαι: Υπουργείο το ΙΟΝΙΟΝ ...Σας ακούμε ΙΟΝΙΟΝ ...Πειτε μας καιρικές συνθήκες στη περιοχή του Κάβο Μαλλιά...Νοτιοι 6 τοπικά 7 .....Παυση στη Γέφυρα....Πλοιαρχος: Γ@μ@ τα Υπουργεία σας και Γ@μ@ τις Μεταιραιολογικές σας...Προσεχτε καλα κ Πλοιαρχε θα ελεχτητε για αυτά που λέτε....Και η απάντηση του Μυθικού Πλοιάρχου ήταν: ΡΕ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΧΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ !!! Ο Κυμματισμος ηταν 11 Bf και οι ριπες ανέμου στο 12 !!

Έξαλλος ο καπετάνιος φώναζε να σφαγιστουν όλες οι πόρτες και να μπουν όλοι μέσα στα σαλόνια!! Το πλοίο για τις επόμενες 6 ώρες έγινε βαρκούλα και κάποια στιγμή φτάσαμε στη Νεάπολη με 3.5 ωρες καθυστέρηση!! Από τα 8 άτομα στη γεφυρα τότε μόνο ο Πλοιαρχος δεν είναι εν ζωή να επιβεβαιώσει αυτή τη μικρή ιστορία. Αυτοί μας ταξίδευαν κάποτε και οι μαθητές τους μας ταξιδεύουν τώρα!! Το respect είναι λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.