Header Ads

Header ADS

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ:«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

 

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Αυτή είναι η παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της τσιμεντόστρωσης του περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων, η οποία από σήμερα 25-11-2021 μπήκε στην τελευταία της φάση.
Το έργο αυτό έχει μεγάλη προϊστορία.
Συνοπτικά αναφέρω τα εξής:
1. Το 2013, με την ιδιότητα του Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας, συνάντησα τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, στο γραφείο του στον Πειραιά. Στη συνάντηση ήταν και ο αείμνηστος Μανώλης Στάθης.
2. Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, απέστειλα το με αρ.πρωτ. Ε.16/12/169/07-06-2013 έγγραφο με το οποίο ζητούσα την χρηματοδότηση τριών έργων από την Περιφέρεια.
3. Το ένα από τα έργα αυτά, ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, εντάχθηκε πράγματι στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2014, με ποσό 285.000€. Για να ενταχθεί, ζητήθηκε υποστηρικτικό έγγραφο από τον τότε Δήμαρχο κ. Θ. Κουκούλη, το οποίο και απεστάλη.
4. Όταν ανέλαβα τον Δήμο, το Σεπτέμβριο του 2014, ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου και την Τεχνική Υπηρεσία (Δήμου και Περιφέρειας) έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για την ωρίμανση του έργου. Βρεθήκαμε μπροστά στο τείχος που ονομάζεται «NATURA» με αποτέλεσμα να απαιτείται η γνωμάτευση-θετική γνώμη 17 δημοσίων υπηρεσιών για την αδειοδότηση του συγκεκριμένου έργου!!! Σημειώνω ότι δεν επρόκειτο για εκ νέου διάνοιξη, αλλά για μια απλή τσιμεντόστρωση ενός δρόμου 1100 μέτρων που προϋπήρχε ως χωματόδρομος! (Παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει ΓΙΑΤΙ χρειάζεται η θετική γνώμη του ΓΕΣ για να τσιμεντοστρωθεί ένας δρόμος στα Αντικύθηρα....).
5. Μετά από σωρεία αλληλογραφίας (και αρκετούς τσακωμούς!) με όλες αυτές τις υπηρεσίες (ανάμεσά τους 5 υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, 3 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, 2 υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, το Γενικό Επιτελείο Στρατού κ.λπ.!), η οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου 2018, δηλαδή 5 χρόνια μετά την αρχική του χρηματοδότηση!
6. Στη συνέχεια, ο Δήμος με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, προχώρησαν τις διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησής του, που επίσης «μπήκαν στον πάγο» για σχεδόν 7 μήνες λόγω της παρατεταμένης απεργίας των μηχανικών του Δημοσίου που δεν ήθελαν το Νόμο 4674/20, ο οποίος με τις προβλέψεις του λύνει τα χέρια των μικρών υποστελεχωμένων Δήμων αναφορικά με την ωρίμανση και την δημοπράτηση των έργων.
Το έργο εντάχθηκε στον Π/Υ της Περιφέρειας από τον Γιάννη Σγουρό/Δημήτρη Κατσικάρη, ωρίμασε επί διοίκησης Ρένας Δούρου/Τάκη Χατζηπέρου και ολοκληρώνεται και θα εγκαινιαστεί από τον Γιώργο Πατούλη/Βάσω Μπόγρη!
7 χρονάκια δηλαδή, για την τσιμεντόστρωση 1100 μέτρων υπάρχοντος χωματόδρομου στα Αντικύθηρα!
ΟΕΟ… ΑΚΟΥ ΚΑΝΕΙΣ;;;









1 σχόλιο:

  1. Δήμαρχε βάστα γερά. Όση λάσπη και να πετάνε τα έργα σου θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν σε φτάνουν ουτε στο δάχτυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.