Header Ads

Header ADS

Σπυριδάκου Θεοδούλη:Με εκβιαστικά διλήμματα λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Νεάπολης Βοιών Λακωνίας

Με εκβιαστικά διλήμματα λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Νεάπολης Βοιών Λακωνίας

-------------------------------------------------------------
Το δίλημμα του φυλακισμένου προτείνει η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου τού Δήμου Μονεμβασίας, σχετικά με τη λειτουργία τού Παιδικού Σταθμού Νεάπολης Βοιών.
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου, μάθαμε ότι ο εν λόγω Παιδικός Σταθμός λειτουργεί δίχως το απαιτούμενο νόμιμο προσωπικό γιατί φταίνε όλοι οι άλλοι πλην της Δημοτικής Αρχής που διοικεί τον συγκεκριμένο Φορέα του Δήμου!
Και εξηγούμαι:
Η Κρατική χρηματοδότηση για τους εν γένει Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας αγγίζει τα 150.000 Ευρώ ετησίως με επιπλέον χρηματοδότηση που ξεπερνάει τα 130.000 Ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων επίσης, ετησίως. Τα παραπάνω χρήματα ΔΕΝ έχουν σχέση με την ετήσια τακτική χρηματοδότηση, η οποία έχει πλέον αυξηθεί στα 520.000 Ευρώ!
Το Νομικό Πρόσωπο απασχολεί στους Παιδικούς Σταθμούς έξι (6) μόνιμους υπαλλήλους και συμπληρώνει τις ετήσιες ανάγκες σε προσωπικό, μέσω 8μηνων συμβάσεων ΑΣΕΠ.
Όμως, έτσι είναι γιατί έτσι νομίζαμε! Στην πραγματικότητα, τουλάχιστον τα τρία (3) τελευταία χρόνια (προς έλεγχο και τα παραπάνω), ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε πρόσληψη στα πλαίσια 8μηνων συμβάσεων παρόλο που είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Απρίλιο έκαστου έτους! Οι κενές θέσεις καλύπτονταν παράνομα και οι υπάλληλοι πληρώνονταν με «μαύρο» χρήμα, καθ’ ομολογία της Προέδρου του ΝΠ η οποία ζήτησε και την κάλυψή μας!
Όταν την περασμένη χρονιά έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και πρότεινα νόμιμο τρόπο απασχόλησης των υπαλλήλων ώστε να μην εργάζονται «όμηροι» της Προέδρου, ανασφάλιστοι και με τα μισά χρήματα από αυτά που προβλέπονται, έλαβα την απάντηση ότι δεν γίνεται! Άλλο ένα ψέμα το οποίο προσπάθησε να καλύψει με δήθεν ευφάνταστα σενάρια για την κοινωφελή εργασία!!
Πρόκειται πλέον για ξεκάθαρη κατάχρηση κρατικού χρήματος!
Ποσό που ξεπερνάει χοντρικά τα 60.000 Ευρώ «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο από τους αντίστοιχους κωδικούς και κόβονται εικονικά τιμολόγια ώστε να πληρωθούν «μαύρα» οι άμοιροι υπάλληλοι με 500 ευρώ μηνιαίως και παραμένοντας ανασφάλιστοι! Φέτος μάλιστα, η φήμη μας θα φτάσει μέχρι την Σπάρτη αφού η υπάλληλος κατάγεται από την πρωτεύουσα της Λακωνίας!
Οι δε γονείς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μη έχοντας ενημέρωση για τα παραπάνω, δέχονται αβίαστα τα ψέματα και βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα που εντέχνως τους θέτει η Πρόεδρος κάθε χρόνο:
ή δέχεστε ή κλείνει ο Παιδικός Σταθμός!
Και όταν τολμήσεις να μιλήσεις, όπως μίλησα εγώ, σε διαβάλλει στην τοπική κοινωνία ότι φταις «εσύ» που δεν συναινείς στην απάτη!
Σε ποιον άλλον άραγε Δήμο γίνονται τέτοια πράγματα;
Ποιος άλλος διαχειριστής Νομικού Προσώπου δεν γνωρίζει πόσα λεφτά λαμβάνει από το Κράτος και ΔΕΝ μπορεί να απαντήσει στην απλή ερώτησή μου:
«Πού είναι τα λεφτά;»!
Και ποιο είναι χειρότερο; Μια Πρόεδρος που ΔΕΝ ξέρει τι είναι νόμιμο ή μια Πρόεδρος που παριστάνει ότι ΔΕΝ ξέρει;
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Μέλος ΔΣ Νομικού Προσώπου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.