Header Ads

Header ADS

Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή προσευχή

 Με αφορμή την μη πραγματοποίηση της πρωινής συγκέντρωσης στα σχολεία, λόγω μέτρων Κορωνοϊού,  κατά την οποία γίνονταν η προσευχή, έχει   καταργηθεί σιωπηρά  η πρωινή προσευχή σε πολλά σχολεία και δεν γίνεται ούτε στις αίθουσες κάθε τάξης όπως προβλέπεται. 

      Οφείλουμε γονείς, καθηγητές και μαθητές να αντιδράσουμε και να ζητήσουμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική, διότι ό,τι έρχεται αφήνει συνήθεια και μένει για πάντα και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.  

 Σχόλιο καθηγητούΑποστόλου Γ.  


Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή προσευχή

Η Ορθοδοξία υπό διωγμόν στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Η ανοχή στη διαφορετικότητα, στον πλουραλισμό και την αποδοχή του άλλου, σταματά στην Ορθόδοξη Πίστη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr – Αποκλειστικό

Οι μαθητές Λυκείου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μέσω συμβολικής κατάληψης το δικαίωμά τους να γίνεται η πρωινή προσευχή, ετοίμασαν και ανάρτησαν ένα πανό που γράφει: «ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ». Όταν κάποιοι από τους υπόλοιπους μαθητές κινήθηκαν απειλητικά με σκοπό να κατεβάσουν το επίμαχο πανό, απειλήθηκαν επεισόδια και δημιουργήθηκε ένταση.

Αργότερα στο 15μελές συμβούλιο και στη διεύθυνση του σχολείου, οι ομολογητές μαθητές που το λέει η καρδούλα τους έγιναν αντικείμενο χλευασμού και ειρωνικών σχολίων, έγιναν story στο instagram, θύματα της νοοτροπίας που έχει εγκατασταθεί στα σχολεία και σε ένα ιδιόμορφο bullying που βρίσκεται εν εξελίξει.

Οι μικροί ομολογητές της Ορθοδόξου Πίστεως, με αυθορμητισμό και απλότητα δήλωσαν αυτό που λέει η καρδιά τους. Η αντίδραση που προκλήθηκε όμως, όπως μας δήλωσαν, τους εξέπληξε και τους πείσμωσε και αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο για τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ της κωμόπολης των Βασιλικών.

Τα ίδια παιδιά σε προηγούμενο περιστατικό πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν μια Ελληνική σημαία για το σχολείο, ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο. Μια άλλη φορά αντέδρασαν στην καθηγητική προπαγάνδα για κάθε μορφής υποχρεωτικότητα. Αποτέλεσμα της στάσης τους είναι να παραπέμπονται στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως φαίνεται έχουν αλλάξει οι καιροί και δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν συμπεριλαμβάνονταν καθηγητές του σχολείου σε όσους αντέδρασαν στην κίνηση των μαθητών να αναρτήσουν το πανό. Η αντίδραση προήλθε από τους συμμαθητές των παιδιών. Το κείμενο της ανάρτησης διορθώθηκε αναλόγως.

Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή προσευχή | Κατάνυξη (katanixi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.