Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ:XEΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ Μικρόβια Μακριά’’!

Μια επιτυχημένη δράση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης , αφιερωμένη στα παιδιά, με τίτλο ‘’Χέρια Καθαρά-Μικρόβια Μακριά’’, προσαρμοσμένη στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου.

Την διοργάνωση της δράσης, ανέλαβαν τα επιστημονικά στελέχη της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελαφονήσου, με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με την αρωγή και ενεργή συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και των επιστημονικών στελεχών της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Χαντζή Σταυρούλα, με διαδραστικό τρόπο, εκπαίδευσε τους μικρούς μαθητές, προσπαθώντας ταυτόχρονα, να προωθήσει το μήνυμα υπενθύμισης της σημαντικότητας της εφαρμογής της υγιεινής των χεριών, ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών, για την προάσπιση και την δημιουργία μιας δυνατής ασπίδας της ατομικής ζωής των παιδιών , των γονέων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αφού μάθαμε λοιπόν την αξία της υγιεινής των χεριών στα ‘’δύσκολα’’, του συχνού  πλυσίματος των χεριών με σαπούνι και νερό, ως του πιο οικονομικού τρόπου και ως του βασικότερου όπλου ενάντια στην πανδημία από τον νέο κορονοιό, πρέπει να γίνει η σταθερή, καθημερινή μας ρουτίνα για πάντα….!

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν αυτά που μάθαμε….

Η Υγιεινή των Χεριών πρέπει να εφαρμόζεται:

Την κατάλληλη στιγμή

Με την κατάλληλη μέθοδο

Με την σωστή τεχνική.

Για την δράση αυτή παρευρέθηκε στο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου, η Δήμαρχος της Ελαφονήσου, κα Λιάρου Ευσταθία , εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την υλοποίηση της δράσης , ενώ από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρευρισκόταν η Πρόεδρος, κα Ορφανού Πότα.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ελαφονήσου καθώς και  το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, για την φιλοξενία τους  , την διάθεση συνεργασίας και  την  συμβολή τους  στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

 

Με εκτίμηση,

Πρεκεζέ Σταυρούλα

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός

Κινητής Μονάδας

Κέντρου Κοινότητας

Δήμου Σπάρτης.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.