Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΤΗ ΜΑΤΑΚΙΝΗΣΗ


Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της 12 -10-2021 και των μετεωρολογικών προγνώσεων για την κακοκαιρία ΜΠΑΛΛΟΣ, σύμφωνα με τα οποία αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ριπαίους ανέμους από σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 14-10-2021), καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1) Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
2) Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν αποφύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
3) Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα – για κανένα λόγο.
4)Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
Ο Δήμος Ευρώτα εν αναμονή των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα όλο το 24ωρο.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά:
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ : 2735042254, 2735360036
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ: 2735041599
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 100
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 199,
ΕΚΑΒ 166,
Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.