Header Ads

Header ADS

Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμούσε, όπως το είχε κάνει σαφές με τις επιστολές του, η τελευταία του κατοικία να είναι στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον πατέρα του και τον αδελφό του, και τελικά αυτό θα γίνει.

Λύση στη διαμάχη που είχε προκύψει βρέθηκε ενδοοικογενειακά και πλέον η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα, θα έχει τυπικό χαρακτήρα.

Συνεπώς, η σορός του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από το απόγευμα της Δευτέρας στις 3 έως τις 7 το απόγευμα, όπως και την Τρίτη από τις 10 π.μ. έως τις 7, ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 4 το απόγευμα. Στις 3 θα γίνει η αποχαιρετιστήρια τελετή.

Το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει στα Χανιά, με 20μελή αποστολή. Η σορός του Μίκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.