Header Ads

Header ADS

Θεοδούλη Σπυριδάκου:Ανίκανη ή Αυτόχειρας η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας;

 

Ανίκανη ή Αυτόχειρας η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας;

------------------------------------------------
Στην «παραδοσιακή» ετήσια ανακοίνωσή της προχώρησε λίγες μέρες πριν της Παναγίας, η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας, ως μοναδική της δράση έναντι στο πολυετές υπαρκτό πρόβλημα λειψυδρίας στον Δήμο μας!
Φέτος όμως, δεν της έφτανε το σύνηθες κείμενο, ότι δηλαδή, φταίνε όλοι (νοικοκυριά, αγρότες, επισκέπτες), πλην αυτής, μας απειλεί (!!!) επιπλέον, με πρόστιμα και διακοπή παροχής νερού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης!!
Αντί να παραδεχτεί ότι εδώ και χρόνια γνώριζε και δεν έκανε απολύτως τίποτα για το πρόβλημα, παρά μόνο γεωτρήσεις δίπλα στις ήδη υπάρχουσες γεωτρήσεις, μας ζητάει και τα ρέστα!
Το μέγεθος μάλιστα, της απραξίας της Δημοτικής Αρχής, έγινε και πάλι αντιληπτό στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όπου, η δημοτική παράταξη του Παναγιώτη Νικολινάκου, έφερε ως επείγον θέμα το πρόβλημα ύδρευσης της Ελίκας, προτείνοντας λύσεις και ζητώντας απαντήσεις για την έως τώρα αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Στο ίδιο Συμβούλιο, ο Επικεφαλής του Δήμου, «νεκραναστήθηκε» σε σχέση με το πρόβλημα του νερού ως εξής:
- Περιέγραψε για αρκετή ώρα, (κυριολεκτικά, Έκθεση Ιδεών), το πώς γίνεται μια γεώτρηση σε έναν Δήμο! Μάλλον όμως είχε μπερδευτεί, γιατί από αυτά που έχω παρακολουθήσει ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλιώς κάνει τις γεωτρήσεις στα Ανατολικά του Δήμου και αλλιώς στα Νότια. Για παράδειγμα, τη γεώτρηση στα Παπαδιάνικα την εξόρυξε παράνομα, ενώ για τη γεώτρηση της Ελίκας φαίνεται ότι, όπως είπε, του φταίγανε οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Κράτους που καθυστερούν πολύ!!
- Στη συνέχεια επικαλέστηκε κάποιο φίλτρο. Αποσιδήρωσης, λέγεται! Αυτό λοιπόν, το φίλτρο είναι το δήθεν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ύδρευση της Ελίκας! Κοστίζει, άκουσον άκουσον, 35.000 Ευρώ! Δηλαδή, ενώ σχεδόν καθημερινά γίνονται δεκάδες απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 23.000 Ευρώ η κάθε μία, ο κατά τα άλλα, εύρωστος Δήμος μας, ΔΕΝ έχει έως σήμερα μπορέσει να αγοράσει κάτι τόσο ευτελές σε αξία αλλά πολυτιμότατο σε χρήση! Πραγματικά, τώρα μπερδεύτηκα κι εγώ!
- Μετά επικαλέστηκε κάποιο ραντεβού που είχε με έναν ειδικό για τις γεωτρήσεις και ήρθε ο άνθρωπος στην Ελίκα να εντοπίσει πού θα μπορούσε να γίνει νέα γεώτρηση!
Πότε όμως, επισκέφθηκε ο εν λόγω ειδικός, την Ελίκα; Μόλις 4 μέρες πριν!! Δηλαδή, αν ο Παναγιώτης Νικολινάκος δεν είχε προκρίνει το πρόβλημα λειψυδρίας στην Ελίκα ως επείγον, η Δημοτική Αρχή θα κοιμόταν ακόμα τον ύπνο του δικαίου! Αλλιώς, πιθανόν να έχει μπερδέψει τις δεκαετίες!
- Κάπου εκεί, προς το τέλος της Έκθεσης Ιδεών, μίλησε για τα έργα ύδρευσης που έχουν γίνει στον Δήμο. Ισχυρίστηκε ότι έχει «εξαφανίσει» το μαγγάνιο από τα δίκτυα και άλλα πολλά! Τι σχέση έχει όμως αυτό με τη λειψυδρία; Μήπως έχει μπερδέψει τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα υπόλοιπα έργα και με ό,τι παρέλαβε από τους πρώην Δήμους;! Για να μην θυμηθώ αυτά που έλεγε προεκλογικά! Ότι, δηλαδή, είχε δήθεν από τότε «τελειοποιήσει» όλα τα δίκτυα!
- Και όπως πάντα, η τοποθέτηση τού Επικεφαλής του Δήμου Μονεμβασίας, εμπλουτίστηκε με αναφορά στο φταίξιμο όλων μας, πλην αυτού, αφού αυτός τα έχει κάνει όλα τέλεια! Μάλιστα, κατηγόρησε ειδικά τους Αγρότες μας, ότι υπεραντλούν με τα ποτίσματα ενώ λέει, θα μπορούσαν να έχουν κάνει ό,τι έχει κάνει αυτός, δηλαδή να αντικαταστήσουν τα δίκτυα τους με «σταλάκτες»!
Και πάλι όμως μπερδεύτηκα, αφού μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής του Δήμου μας, δηλώνει και Αγρότης, πώς γίνεται να είναι τόσο άσχετος με αυτό το Επάγγελμα; Οι «σταλάκτες» αφορούν σε μεγάλες εκτάσεις, πολλών εκατοντάδων δέντρων, αλλιώς, θα πρέπει να ποτίζεις ίσως και 3 φορές περισσότερες ώρες ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα! Μήπως δεν γνωρίζει ότι λίγοι είναι αυτοί που έχουν τη δική του κτηματική περιουσία; Μπορεί και να μην το γνωρίζει…
- Και το αποκορύφωμα! Επικαλέστηκε το «φαραωνικό» έργο του δήθεν νερού που θα μας φέρει από τον Ποταμό Ευρώτα!! Με «δάκρυα» στα μάτια ψέλλισε το όνειρό του αλλά και πάλι πρέπει να είχε μπερδευτεί αφού, σε κάθε ευκαιρία στα Δημοτικά Συμβούλια προκρίνει τη θητεία του ως την καλύτερη σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Λακωνίας (και της Ελλάδος, φυσικά) και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιεί συγκεκριμένα παραδείγματα για να παρουσιάσει τη δήθεν υπεροχή του. Πώς γίνεται λοιπόν, να ζητήσει βοήθεια από αυτούς που θεωρεί χειρότερούς του;
Το καλύτερο όμως, το ακούσαμε στο τέλος, όπου ο Αντιδήμαρχος Βοιών, ο οποίος δηλώνει Άνεργος, αλλά και μη Αγρότης, έθεσε ως καλή λύση, να τοποθετηθούν μετρητές σε όλες τις ιδιωτικές γεωτρήσεις ώστε να υπάρχει έλεγχος. Φαντάζομαι, τους μετρητές θα πρέπει να τους πληρώσουν και αυτούς, οι Αγρότες!
Δεν ξέρω βέβαια, ποιος θα πληρώσει τους «χωροφύλακες» που θα περιφέρονται στην περιοχή για να ελέγχουν τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας και θα καταγράφουν κατά τη βούλησή τους τα αποτελέσματα χρήσης νερού και θα αποφασίζουν για τη διακοπή παροχής του…
Τελικά, μελετώντας τα παραπάνω, μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.
Αυτόχειρας, απλά ανίκανος ή μήπως μας έχουν χτυπήσει οι επτά πληγές τού Φαραώ;
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.