Header Ads

Header ADS

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους/τις πυρόπληκτους/ες συμπολίτες/ισσες μας απο τη ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους/τις πυρόπληκτους/ες συμπολίτες/ισσες μας απο τη ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η χώρα μας βιώνει μια ανείπωτη καταστροφή με χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης, συνεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και τη διαρκή δημιουργία νέων πύρινων μετώπων.
Οικισμοί εκκενώθηκαν, συνάνθρωποί μας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν και άλλοι είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτες.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια τεράστια οικολογική καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, που έχει σαν αιτίες την κλιματική κρίση, την ανύπαρκτη θωράκιση της χώρας όσον αφορά την πυρασφάλεια και την πυρόσβεση και την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, που απέλυσε πυροσβέστες την ίδια στιγμή που προσέλαβε μόνο αστυνομικούς και τώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις περιοριζόμενη στο να στέλνει το 112 και να εκκενώνει τον πληθυσμό στις πληττόμενες περιοχές που πολλαπλασιάζονται.
Το μόνο για το οποίο νοιάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για το πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά και αυτήν την κρίση, καθώς το προηγούμενο διάστημα μείωσε κατά 90% τους πόρους για την πυροπροστασία, αποψήλωσε τις κρατικές δομές και αντί να δώσει λεφτά για την ανανέωση του πυροσβεστικού εξοπλισμού και την αγορά νέων πυροσβεστικών μέσων αλλά και σε ΜΕΘ, τα έδωσε για περιπολικά και στα ΜΜΕ.
Οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τις κοινωνικές ανάγκες είναι καταστροφικές, εγκληματικές και απάνθρωπες.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί και καταστρέφει εξαιτίας των ιδεοληψιωνν της, αλλά και λόγω εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην καμπάνια της Αλληλεγγύης για Ολους και στέκεται στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί απο την πύρινη λαίλαπα και εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη της προχωρώντας σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους τις πυρόπληκτους/ες σε συνεργασία με τον "Πειραιά για όλους"
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
• Τρόφιμα μακράς διαρκείας: Φρυγανιές, κρουασάν μπισκότα διάφορα (μικρές συσκευασίες) ξηροί καρποί (μικρές συσκευασίες) παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα), νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί) πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.
• Βρεφικά είδη: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες (έτοιμες, σε ατομικά βαζάκια), μωρομάντηλα, πάνες.
• Είδη προσωπικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, ενυδατικές κρέμες, σερβιέτες, σαμπουάν-αφρόλουτρα (ατομικές συσκευασίες,) οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες), μπατονέτες, ξυραφάκια, σαπούνια, αφρός ξυρίσματος (μόνο μικρές συσκευασίες).
• Υγειονομικό υλικό: Fucidine και betadine, βαμβάκι, γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, παυσίπονα & ασπιρίνες.
• Τροφές για γάτες και σκύλους (σε μικρές συσκευασίες).
Θα μας βρείτε, απο Δευτέρα 9/8 έως Τετάρτη 11/8 στο Λιμάνι της Αγωνίας, Πραξιτέλους 78 απο τις 18:00-20:00
Επίσης συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Συμπολίτες μας πραγματοποιούν:
Α) Αλληλεγγύη για Όλους στη Νίκαια, απο τη Δευτέρα 9/8 μέχρι την Τετάρτη 11 Αυγούστου απο τις 12:00-17:00μμ στα γραφεία της Π. Τσαλδάρη 184 Άγιος Γεώργιος Νικαιας.
Β) Αλληλεγγύη για Όλους Σαλαμίνας, απο την Δευτέρα 9/8 έως την Τετάρτη 11/8 απο τις 10:00π.μ-12:00μμ και απο τις 18:00μμ-20:00μμ στα γραφεία της στην οδό Ε.παπανικολάου 10 στο κέντρο της Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.