ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ενα ιδιαίτερο πιάτο απο τα Κυθηρα
Ενα ιδιαίτερο πιάτο απο τα Κυθηρα
Προτείνω να φτιάξουμε μια ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΗ συνταγή που επινόησε η Μυλοποταμίτισα Καίτη Καρυδη. Γεμιστούς αχινέους. Τους ζεματάμε και αφαιρούμε προςεκτικα τα αγκάθια τρίβοντάς τα στα βράχια. Ξεπλένουμε και ανοίγομε μια τρύπα στο πάνω μέρος. Αφαιρούμε το περιεχόμενο εκτός απο τα αυγά. Φτιάχνουμε μια γέμιση με ρύζι, κρεμμυδάκι, σκόρδο, τομάτα, δυόσμο και ρίχνουμε το ζουμί των αχινέων σουρωμένο. Το αποτελεςμα είναι πρωτότυπο, εντυπωςιακο και γευςτικοτατο! Τη συνταγή παρουσίασε προ ετών η ταλαντούχα Καλλιόπη Καρυδη στην εκπομπή αφιέρωμα στα Κύθηρα Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια