Header Ads

Header ADS

ΛΑΚΩΝΙΑ:Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Σμύνους

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η μάχη που δίνουν οι ομάδες πυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή του Σμύνους με σκοπό την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθές νωρίς το μεσημέρι κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας και έχει κάψει μέχρι στιγμής αρκετά στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικόλαο, ενώ σε όλη την έκταση απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα υπάρχουν μικροεστίες.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο σημείο 55 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ενώ στην περιοχή βρίσκονται όλοι οι επικεφαλής των τοπικών αρχών για τον καλύτερο συντονισμό του έργου κατάσβεσης αλλά και εκκένωσης των χωριών.

Χθές το απόγευμα με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν οι Τοπικές Κοινότητες Καστάνιας, Σελεγουδίου και Αγίου Νικολάου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΑΜΕ ανέφερε τα εξής: «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αφού έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι κοινότητες Καστάνια, Σελεγούδι και 'Αγιος Νικόλαος», διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Για όσους δεν φιλοξενούνται σε φιλικά τους σπίτια, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος Ανατολικής Μάνης για την προσωρινή στέγασή τους».

githio-click.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.