Header Ads

Header ADS

ΜΥΡΤΙΔΙΑ:ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζεται σήμερα 15 Αυγούστου !

Η Ελλάδα ¨φοράει¨ τα γιορτινά της,και η καρδιά της ορθόδοξης πίστης χτυπάει δυνατά,στέλνοντας μήνυμα χαράς αλλά και ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού δεν υπάρχει σπίτι που να μην γιορτάζει την Μαρία του, τον Παναγιώτη του ή την Δέσποινά του. Η Μεγαλόχαρη βρίσκεται παντού, αναφορά κάθε κατατρεγμένου, αναφιλητό του κάθε ταπεινωμένου, ανάσα ελπίδας… Αντίδοτο στο πόνο, φάρμακο στην αρρώστια, βοήθεια στην κακουχία, ανάχωμα στην θλίψη. Αυτή είναι η Παναγιά του Έλληνα, έκφραση γλυκύτητας και συμπόνιας.
Στο Νησί μας τα Κύθηρα με λαμπρότητα και κατάνυξη η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Τo Σάββατο το απόγευμα 14 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του ΑΞΙΟΥ Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ,μετά του Ιερού Κλήρου και την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτάνευσις της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον προαύλιο εξωτερικό χώρο-πλατεία του προσκυνήματος χωρίς τις πρέπουσες τιμές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοιού.


Αρκετά μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και φέτος στις λατρευτικές εκδηλώσεις,από το νησί μας αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Με ευλάβεια και κατάνυξη προσκυνητές,επισκέπτες,παραθεριστές όλοι συρρέουν από τα ξημερώματα να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Παναγία μας.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κύριος Γιώργος Κομηνός, ο Στρατιωτικός Διοικητής Κυθήρων Πλωτάρχης Π.Ν.κύριος Μάνος Αμπλιανίτης μαζί με ναύτες από το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγίας Ελέσας,ο Διοικητής του Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμος κύριος Τριαντάφυλλος Πιλήκος μαζί με τον Υποδιοικητή κύριο Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και ο Αναπληρωτής Προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυραγός κύριος Γιώργος Βαστάκης.
Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες !!!!
Θα ακολουθήσει και το σχετικό video.

ADELIN 107,3 FM Φωτορεπορτάζ Γιώτα Πολίτη


















































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.