Header Ads

Header ADS

Μανώλης Αντωνάκος:Για την μονάδα αφαλάτωσης Βελανιδίων που έχει εγκαταλειφθεί στη τυχη της

Τη περίοδο 2003 -2004 όταν τα Βελανίδια συνέχιζαν να βιώνουν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού, κατασκευάσθηκε από τον Δήμο Βοιών μια μονάδα αφαλάτωσης πόσιμου νερού προυπολογισμού 150000ευρώ.

Με την ενέργεια αυτή αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά το πρόβλημα της ύδρευσης των Βελανιδίων για μια δεκαετία περίπου.
Ο Δήμος Μονεμβασίας στη συνέχεια ως ενιαίος Καλικρατικός Δήμος πραγματοποίησε μια νέα γεώτρυση με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την υδροδότηση των Βελανιδίων.
Ωστόσο όμως εγκατέλειψε στη τύχη της την μονάδα αφαλάτωσης, η οποία θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες εφεδρικού δικτύου ύδρευσης καθώς και να συμβάλλει στις ανάγκες πυρασφάλειας του χωριού, αλλά και της υδροδότησης του Αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων.
Διαβάζω τελευταία, σωστές κατά τα άλλα, ανακοινώσεις - εκκλήσεις του Δήμου για περιορισμό της κατανάλωσης νερού αφού λόγω της κλιματικής αλλαγής έχει επηρεασθεί ο υδροφόρος ορίζοντας.
Και αναρωτιέμαι γιατί εγκαταλείφθηκε ένα έργο που για να γίνει σήμερα θα χρειάζονταν πάνω από 250.000 ευρώ.
Προτείνω λοιπόν από τη γενναία χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκ ευρώ που έλαβε ο Δήμος Μονεμβασίας από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών για έργα υδρεύσεων να διαθέσει ένα μικρό κονδύλι για την επαναλειτουργία της αφαλάτωσης στα Βελανίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.