Header Ads

Header ADS

ΦΡΑΤΣΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ "


Με μια μικρή παρέα Φρατσιωτών και φιλοφρατσιωτών βρεθήκαμε στο πανέμορφο νησί της Τήνου και απολαύσαμε τις ομορφιές αυτού του ευλογημένου Κυκλαδίτικου νησιού το οποίο συνδέεται με τα Κύθηρα και με τα Φράτσια μας από παλιά. Δυστυχώς ο χρόνος δεν μας έφτασε να συναντήσουμε τον πατέρα Σπυρίδωνα Κουσουρή ο οποίος είναι Χωραΐτης στην καταγωγή (στον οποίο ωστόσο στείλαμε τους χαιρετισμούς και τον σεβασμό μας), παρόλα αυτά όμως προλάβαμε να αποδώσουμε τιμή στη μνήμη ενός ευλογημένου Φρατσιώτη γόνου. Αδεία του οικείου Μητροπολίτου κυρού Δωροθέου ο οποίος βρισκόταν στο νησί, κινήσαμε για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου για να τιμήσουμε τη μνήμη της αείμνηστου εκεί μονάζουσας συγχωριανής μας Ελεούσης Λ. Πετρόχειλου η οποία κατά γενικήν ομολογία υπήρξε μια αγιασμένη προσωπικότητα τόσο από τον εγκόσμιο βίο της, όσο και κατά τη διάρκεια που εφράνθει του μοναχικού σχήματος.
Στα προπύλαια της μονής μας υποδέχθηκε με θέρμη η αδελφή Θεοπίστη (αν συγκρατήσαμε σωστά το όνομά της), η οποία εξήρε την προσωπικότητα της κεκοιμημένης πλέον αδελφής Ελεούσης, μας ξενάγησε στη Μονή και στο τέλος μας επέτρεψε να μεταβούμε στο κοιμητήριο όπου και με ευλάβεια ασπαστήκαμε τα λείψανα της χαρισματικής αυτής συντοπίτισσάς μας.
Η εμπειρία μας ήταν επιεικώς εξαιρετική και άκρως συγκινητική. Συνιστούμε σε όλους ανεπιφύλακτα να επισκεφθούν το Παναγιοσκέπαστο νησί της Τήνου και φυσικά τη σεβάσμια Μονή Κεχροβουνίου η οποία αποτελεί λυχνία αισιοδοξίας αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε.
Παρακάτω θα σας παραθέσουμε ένα σύντομο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας στο Μοναστήρι.

Υ.Γ.1 Ευχαριστούμε το ζεύγος Νικολάου Μακρή και Στυλιανής Πετροχείλου (κατά σάρκαν ανιψιάς της Γερόντισσας) για μια φορά ακόμα που μας παρέθεσαν από καιρό τη φωτογραφία της μοναχής Ελεούσης και τα βιογραφικά της στοιχεία. Επίσης ευχαριστούμε και την αδελφή Θεοπίστη(😉 για την ολιγόλεπτη φιλοξενία της στο Μοναστήρι.
Υ.Γ.2 Σχετικά στοιχεία για τη ζωή της αδελφής Ελεούσας μπορείτε να βρείτε σε κείμενο της 8ης Μαΐου τρέχοντος έτους.

Υ.Γ.3 Τον καθαρισμό της φωτογραφίας επιμελήθηκε η κυρία Σταματική Δ. Στάθη.
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.