Header Ads

Header ADS

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ:Σήμερα γιορτάζουμε την ενσωμάτωση της Ελαφονήσου στον εθνικό κορμό, μετά από χίλια χρόνια ενετικής, τουρκικής, γαλλικής και αγγλικής κυριαρχίας.

 


Στο Λαφονήσι …

Σήμερα γιορτάζουμε την ενσωμάτωση της Ελαφονήσου στον εθνικό κορμό, μετά από χίλια χρόνια ενετικής, τουρκικής, γαλλικής και αγγλικής κυριαρχίας.
Με την έντεχνη εκμετάλλευση της διατύπωσης του τελικού κειμένου της Συνδιάσκεψης του Λονδίνου το 1828, που αφορούσε τα νησιά που βρίσκονταν κοντά στην Πελοπόννησο, ο Ιωάννης Καποδίστριας αποφάσισε την προσάρτηση της Ελαφονήσου και μετά από πολυετή αντιπαράθεση με την βρετανική αυτοκρατορία, κατέληξε στις 6 Ιουλίου του 1850 η βρετανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Ελαφονήσου στην Ελλάδα.
Η σημερινή ημέρα, όμως, είναι και μία ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά. Για την Ελαφόνησο του σήμερα και του αύριο,τις αναπτυξιακές τις προοπτικές και την ευημερία των κατοίκων της.
Σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Λαφονησιώτες, προχωρούμε μπροστά με σταθερά βήματα, στοχευμένες πράξεις και ουσιώδη αποτελέσματα.
Χρόνια Πολλά στο Λαφονήσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.