Header Ads

Header ADS

Η ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΤΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΙ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

(Φωτογραφίες αναγνώστη) από την χρήση αερόστατων χθες το απόγευμα στο Καψάλι.


Καταγγελίες σχετικά με την χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών (χάρτινα αερόστατα)  στην παραλία του Καψαλίου χθες Παρασκευή 23 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χθες Παρασκευή 23 Ιουλίου για την περιοχή των Κυθήρων η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιά ήταν ΥΨΗΛΗ κατηγορία (3) δείτε τον χάρτη.


Η αντίδραση του Δημάρχου κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη ήταν άμεση μετά την δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών στο .facebook.

Τα αεροστατα φωτιάς που αυτη τη στιγμή ιπτανται πάνω απο το Καψαλι ειναι ακρως επικίνδυνα για την πρόκληση φωτιάς. Ενημερωθηκε η ΠΥ. Μεσα στη θερινή περίοδο και με τοση ξηρασία είναι αδιανόητες τέτοιες πράξεις και ακρως απαγορευμένες. Παρακαλώ, το event να διακοπεί ΑΜΕΣΩΣ.

Εμείς επισημαίνουμε  ότι  η χρήση των εν λόγω κατασκευασμάτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη κι επισύρει ποινικές ευθύνες, καθώς λόγω της χρήσης φωτιάς, κατά την πτώσης τους μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές είτε σε υπαίθριο χώρο, είτε σε οικήματα ή ακόμα και σε οχήματα.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

Δείτε σχετικό video:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΤΑΤΩΝ :





«Είναι πραγματικά άξιον απορίας, όταν στην καρδιά  της αντιπυρικής περιόδου κι ενώ από το σύνολο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και των συμπολιτών μας γίνεται καθημερινά τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, κάποιοι – ευτυχώς λίγοι- δεν μπορούν να διαισθανθούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να αποφεύγεται, για οποιοδήποτε λόγο, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, οι εργασίες με χρήση γυμνής φλόγας, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει την ανάφλεξη μιας πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι πολίτες αντιληφθούν εστία πυρκαγιάς, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199  (Π.Κ Κυθήρων 2736 0 33199) .

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων, σε συνδυασμό με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι οι παράμετροι που θα διασφαλίσουν τον πολύτιμο φυσικό πλούτο της χώρας μας».
ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.